Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A może ktoś poda jakiegoś dobrego producenta termometrów, ja mam takie za kilka zł, żółte z czerwonym płynem wskazującym. Nie pamiętam firmy ale takie najtańsze, może faktycznie są do... ?

Ja polecam JBL Termometr Premium Tu masz linka do sklepu.

http://www.zooplus.pl/shop/rybki/srodki_uzdatniacze_wody/akcesoria_czyszczenie/termometr_akwaryjny/32445

Ja go mam i jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam.

Opublikowano

Wypożyczyłem od kumpla termometr elektroniczny i wskazał 29st.C a w akwarium są dwa termometry

20120830204747.jpg

i tez tak wskazują więc najwyraźniej taka temperatura jest, więc mam problem ale dzięki za pomoc, ten termometr, który mi poleciłeś dejo555, wygląda bardzo bliźniaczo widocznie wszyscy takie robią bo i aquael tez takie ma :D

Opublikowano

Spróbuj nie świecić światła w akwa i otwórz pokrywę. Ja tak robię gdy są upały i temp spada do 27-28st. Niestety w lato zawsze są problemy z temp. wody w akwarium chyba, że ma się stałą podmianę wody albo wielki, otwarty baniak. Zobaczysz jak spadnie temp. na dworze to wszystko wróci do normy.

P.S. Ten filtr wewn. włączyłeś z powrotem?

Opublikowano

Wiem o tym jutro zmienię gąbkę na gęstszą i wtedy włączę, zobaczę jak temperatura będzie się miała bez światła przy włączonych wszystkich filtrach.

No i wszystko jasne, wew. filtr podgrzewał wodę bo sam się nagrzewał (cyrculator 2000 Aquael'a), wymienię go i mam nadzieję że będzie ok

Opublikowano

Słuchaj, no może troszkę i tak ale jeśli filtr jest na gwarancji to niech zobaczą, przecież to jest filtr elektryczny i nie powinien aż tak się grzać poza tym dostawał wibracji i jak dotknął szyby to było głośno, tak jak w postach które to opisywały i ludzie też oddawali do serwisu poczym problemy ustawały, no zobaczymy...

wysłane z telefonu