Maciek Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor #31 Opublikowano 23 Lipca 2012 msobo "ale" bez yello z jakimś innym, wiem ze odbiegnę ale znalazłem fotki i fajnie wyglądają samiec alfa inaczej niz zdominowany a samica żółta wpadająca w pomarańcz, może zmniejsze obsad e do dwóch gat. na rzecz większej ilości samców
olo666 Opublikowano 23 Lipca 2012 #32 Opublikowano 23 Lipca 2012 ok.msobo jest naprawdę piękna-dlatego tak popularna ostatnio...ja bym połączył(i tak zrobie przy następnym baniaku bankowo:)) z P.demasoni i Hongi sweden...chyba że chcesz pójść bardziej w stronę mięsożerców wtedy prponuję dodać do msobiaków właśnie cobue lub hare i maingano...
Maciek Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor #33 Opublikowano 23 Lipca 2012 A P.Damesoni samica też jest żółta?
Maciek Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor #35 Opublikowano 24 Lipca 2012 A tak może być : Metriaclima sp.msobo+P.Demasoni+C.afra cobue
Slawek-meszek Opublikowano 24 Lipca 2012 #36 Opublikowano 24 Lipca 2012 Tak to juz nie moze byc afra to w sumie nie pasuje do demonka
Maciek Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor #37 Opublikowano 26 Lipca 2012 To moze cobue i msobo po dwa samce i po 5-6 samic chyba ze jeszcze inny gatumek
Slawek-meszek Opublikowano 26 Lipca 2012 #38 Opublikowano 26 Lipca 2012 Osobiście spróbowałbym w takim układzie Na pewno bedzie problem u msobo z dwoma samczykami, przez ponad rok i dwa miesiące żyły sobie w spokoju dwa samce, do pewnego popoludnia gdzie w samczyka alfa coś wstąpiło zaczął eliminować wszystko co stało sie dla niego zagrożeniem I od tego momentu byl tylko on i on Nawet maluchy które dorastały nie mogły z nim pływać To moje obserwacje jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedział
Maciek Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor #39 Opublikowano 26 Lipca 2012 no i chyba tak zrobie bo brakuje mi pomysłów a wiedzę i tak mam skromną jeśli można tak powiedzieć...
Slawek-meszek Opublikowano 26 Lipca 2012 #40 Opublikowano 26 Lipca 2012 wiedzę i tak mam skromną jeśli można tak powiedzieć... Nie przesadzaj każdy kiedyś zaczyna i cały czas się uczy :-) a tak po za tym jest tu tylu znakomitych hodowców z potężną wiedzą ze zawsze pomogą
Rekomendowane odpowiedzi