Maciek Opublikowano 22 Lipca 2012 #1 Opublikowano 22 Lipca 2012 Z tego co czytałem to w moim zbiorniku (120x50x50-300L)mogę trzymać max trzy gatunki pyśków, czytałem też przykładowe obsady, na razie jeszcze trudno mi połączyć nazwę rybki z jej wyglądem i resztą uwarunkowań gatunkowych tak więc zwracam się z prośbą do szanownego grona forumowych znawców tematu o pomoc w dobraniu obsady do w/w zbiornika i tak, bardzo podobają mi się : yello i afry co mógłbym dobrać do tych rybek lub czy moglibyście podpowiedzieć inne pyśki równie proste w hodowli i co najważniejsze, bo tak wolę, żeby samce i samice były kolorystycznie podobne do siebie w ramach jednego gatunku.
Slawek-meszek Opublikowano 22 Lipca 2012 #2 Opublikowano 22 Lipca 2012 Melanochromis maingano, lub możesz do rzucić M msobo magunga
Maciek Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor #3 Opublikowano 22 Lipca 2012 Ok dzięki a ewentualnie inny zestaw gatunków ?
bikebog Opublikowano 22 Lipca 2012 #4 Opublikowano 22 Lipca 2012 Cynotilapia Afra Coube Metraclima Zebra Gold Kawanga Melanochromis maingano Co o takim zestawie myślicie ?
Slawek-meszek Opublikowano 22 Lipca 2012 #5 Opublikowano 22 Lipca 2012 Metraclima Zebra Gold Kawanga Za duzy do tego akaw mam samczyka 14cm a zbój A moze Demasoni(demonki) i L hongi Ewentualnie Metriaclima callainos M interruptus i moze jakiegos elongatusa np mpanga
matejk Opublikowano 22 Lipca 2012 #6 Opublikowano 22 Lipca 2012 ja dam od siebie labidochromis chisumulae,melanochromis maingano,saulosi a jak nie saulosi to coś innego żółtego byle nie yellowy -- o interruptus zamiast saulosi
Slawek-meszek Opublikowano 22 Lipca 2012 #7 Opublikowano 22 Lipca 2012 Maingano, saulosi, interruptus wszystko niebieskie miałby komisariat w akwa:-)
matejk Opublikowano 22 Lipca 2012 #9 Opublikowano 22 Lipca 2012 meszek nie tak chodzi mi o labidochromis chisumulae+melanochromis maingano+melanochromis interruptus Albo zamiast maingano (bo byłyby w akwa 2 melanochromisy) dać np rdzawego lub jakąś afre
Maciek Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor #10 Opublikowano 22 Lipca 2012 Panowie super, że mi pomagacie jeste naprawdę wdzięczny ale gdybyście jeszcze tak mogli pisać te nazwy pyśków w całości... wam wystarczy podanie nazwy hasłowo i już widzicie kolory i kształty a ja potrzebuje jeszcze pozostałych członów nazwy i pomocy google
Rekomendowane odpowiedzi