matejk Opublikowano 20 Lipca 2012 #11 Opublikowano 20 Lipca 2012 Ludzie przecież to samce saulosi a nie demasoni na fotce widać też samice saulosi niech zostawi sobie najładniejszego samca i 3-4 samice i będzie ok.Patrzcie uważnie!!.Resztę tj m.estherae,maingano,yellow,nadmiar samców i samic saulosi,yellow white(lub chisumulae nie iwdać dokładnie)i tego chyba callainosa oddać do zoologa lub sprzedać. pzdr
marek_z_81 Opublikowano 20 Lipca 2012 #12 Opublikowano 20 Lipca 2012 imho te niebieskie pasiaki to samce saulosi No nie wiem matejk, myślisz, że tyle samców by się wybarwiło w jednym akwarium. Ja też stawiam na demasoni.
matejk Opublikowano 20 Lipca 2012 #13 Opublikowano 20 Lipca 2012 Na 100% saulosi nie ma w akwa ani jednego demona i dobrze.Marek81 spójrz obok poniżej samiczki saulosi i kolejne samce słabiej mocniej wybarwione,Jestem przy swojej opini.Demasoni wyglądają całkiem inaczej http://www.malawi-dream.info/Pseudotropheus_demasoni.htm
zdrowy_zab Opublikowano 20 Lipca 2012 #14 Opublikowano 20 Lipca 2012 Nie nie nie, demasoni do tego baniaka też nie pasuje, one muszą być w grupie większej
matejk Opublikowano 20 Lipca 2012 #15 Opublikowano 20 Lipca 2012 W większej grupie a poza tym w większym akwa.Ale na szczęście w zbiorniku są same saulosi
poslowie43 Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor #16 Opublikowano 20 Lipca 2012 Dziękuję za rady dziś lub jutro odłowię z 15 rybek na początek i oddam do sklepu. Mam pytanie te ciemne to saulosi a ten białoniebieski z pasami to co to za rodzaj? Na pewno oddam żółtego i tego pomarańczowego bo są bardzo duże no i niebieskie też oddam. Czy to,że się ganiają i podgryzają to wina za małego akwarium?
Slawek-meszek Opublikowano 20 Lipca 2012 #17 Opublikowano 20 Lipca 2012 Tak to jest za male akwa Prosze zrob lepsze zdiecie tej rybci w niebieskiej w paski w wtedy sie dokladnie okresli czy to saulosi czy demasoni
simonsyp Opublikowano 20 Lipca 2012 #18 Opublikowano 20 Lipca 2012 Przepraszam, do poprzedniego posta wkradł się błąd. Pisaliście o Demasoni i mi się udzieliło. Poprawione :-)
Rekomendowane odpowiedzi