Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem nowa i zakupiłam akwarium z pyszczakami na allegro.

Jest w nim tyle pyszczaków(zdjęcie poniżej):

20120719220517.jpg

Czy tyle pyszczaków może być?Jeśli nie to ile?

Dodam,że czasem intensywnie się gonią i obgryzają nawzajem.

Proszę o pomoc jestem początkująca i nie wiem o co chodzi.

Opublikowano

Ja też nowy. to napisze to co widzę mi się podoba niebieskich z pasami jest sporo . fajnie wygląda ale masakra straszne zagęszczenie jak w akwa handlowym , filtracja nie wiem jaka jest . myślę że znawcom si to nie spodoba

Opublikowano

Koleżanko na pewno podoba się to akwa ale nic innego nie pozostało jak sprzedać, oddać praktycznie wszystkie rybki Wiem ze to będzie bolało i jest przykre ale jak chcesz aby Twoje podopieczne czuły się dobrze to trzeba przestrzegać pewne zasady:

wielkość ryb wzgledem wielkosci akwarium , rybki trzymamy według zbliżonych zasad żywieniowych a nie skrajnych tj roslinozerca nie moze plywac z miesazerca a u Ciebie w tym kupionym akwa wszystko jest na opak czyli nie tak jak powinno być:-(

Opublikowano

Hej! Po prostu wykorzystali w brzydki sposób Twoją niewiedzę o tym ile ryb, jakie gatunki można trzymać razem ze sobą. Tak jak pisali koledzy powyżej jeden gatunek max i to Saulosi bo nic innego niestety. Musisz sprzedać i urządzić od nowa. Powodzenia!!!

Opublikowano
nie może być - w tym akwa może być harem saulosi, a nie 12 demasonów - poczytaj artykuły i forum, bo będziesz mieć straty

Makok imho te niebieskie pasiaki to samce saulosi spójrzcie uważnie demony się od nich różnią napewno nie są to demasoni

pozdrawiam

Opublikowano

nie będę się upierał... tak czy inaczej ryb jest za dużo i są nieodpowiednie do baniaka, pomijając jeden harem saulosi reszta powinna zbiornik oppuścić ;)

powodzenia

Opublikowano

Czysto teoretycznie sądząc,założenie zakładającego to akwarium ( poprzedniego właściciela ) mogło trzymać się w ryzach, jeżeli na początku pływały tam same Saulosi, a najpewniej tak było, zważywszy na ilość potomnych rodzaju męskiego. Sprzedający pewnie dokupywał nowych gatunków, chcąc (sobie) uatrakcyjnić akwarium , a efekt jak na załączonym obrazku - zupa rybna . Agresja w akwarium pewnie dominuje ze strony samców Saulosi ,a to, że jeszcze żyją, może świadczyć okoliczność , że za bardzo nie wiedzą " o co kaman" w tak gęstym towarzystwie ! Doliczyłem się 6 gatunków z czego ew. mógłby pozostać jeden , tj harem Saulosi w układnie 1(samiec)+ 4 (samice).

Reszta składników zupy ( do redukcji ) : M.Estherae,M.Maingano,L.Caerelus White,L.Caerelus,M.Callainos. Powodzenia :-)

Wkradł się błąd :-) Oczywiście chodziło mi o Saulosi.