Jump to content

filtracja w 175x46x44

rayan85

Recommended Posts

Witam,

Posiadam akwa o wymiarach 175x46x44, jakieś 350l a w nim filtry: zew. JBL CristalProfi e900 oraz wew. bio crystal 1000. Zastanawiam się czy nie zmienić filtra wew. na mocniejszy. Czy waszym zdaniem może zostać obecna filtracja i jak skierować strumień wody? Mam takie ustawienie: f.zew. zasys wody tylna ściana w rogu , strumień wypływa górą wzdłuż tylnej ściany, f. wew. w przeciwnym rogu z tylu , strumień skierowany na przednia szybę po skosie.

Masz dość długie akwa i powinieneś zakupić sobie cyrkulator jvp102 i filtr wewnętrzny powinien byc moim zdaniem o przepływie 2000l/h np At 203

Wylot z zewnetrznego ustaw sobie wzdluż sciany tylnej ale górą zeby napowietrzal zbiornik pod spodem ustwa filtr wewnetrzny w tym samym kierunku Cyrkulator ustawiłbym po przeciwnej stronie wew i wylot ustawiłbym po skosie na przednia szybę lub całkowicie wzdłuż przedniej szyby

Wiec muszę zmienić filtr na większy 2000l/h. Pytanie o jvp 102 , czy kupić wersje na przyssawki czy na magnes? różnica w cenie jest zauważalna, czy ktoś ma jakieś doświadczenia?

na przyssawki IMO jest lepszy, ten na magnes był po prostu głośniejszy, przyssawki lepiej tłumiły mi hałas.

Samo urządzenie jest identyczne.

Cyrkulatory jvp102 są dostępne na allegro w cenie ok 80zł ale IMO to jakaś zagadka nikt nie posiada, myślę ze wydajność tych 5000l/h wystarczy a i IMO skoro lepszy będzie do ściągnięcia przez sklep zoo w moim mieście.

Podsumowując filtr 2000, i cyrkulator 5000 jvp102 lub IMO. a tą cyrkulacje umieścić dołem czy górą i lekko w stronę dna?

Zajrzałem na allegro i ceny są dość dziwne jesli chodzi o jvp to są nawet od 35 zł , troche to podejrzane. Bo jakim cudem u jednego sprzedawcy towar jest w cenie 70 u innego 35 ? :/

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.