Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jestem już na finiszu w kompletowaniu sprzętu do mojego akwarium 300l (120x50x50) zastanawiałem się nad tą grzałką jak w opisie link http://allegro.pl/grzalka-fluval-e-300w-z-mikroprocnajwyzsza-jakosc-i2430764467.html czy to będzie dobre rozwiązanie??? czy może jakaś inna grzałka która jest sprawdzona i posłuży na wiele lat.

Kolejne pytanie mam takie bo postanowiłem zrobić tło strukturalne z ceresitu cx5 i chciałbym zamaskować oczywiście filtr wew. żeby było estetycznie (będzie to Atman at-203) i czy obok filtra mogę dać grzałkę. Woda w zamaskowanym narożniku gdzie będzie filtr i grzałka będzie się nagrzewać i filtr tą nagrzaną wodę będzie wydmuchiwać na "zewnątrz" tła. Dobrze kombinuje ???

Z góry dzięki za podpowiedź.

Pozdrawiam

Marcin.

Opublikowano

Grzałkę taką posiadam i mogę polecić, natomiast jeżeli chcesz ją maskować to może nie warto wywalać tyle kasy. Ja nie maskowałem i zależało mi żeby grzałka miała estetyczny wygląd.

Opublikowano

Ot ten haj teh w akwarium :-)

Skoro masz możliwość wydania takiej kwoty na grzałkę to może przepływowa Hydora?

Może nie wygląda tak kosmicznie ale rolę swoją spełnia.

Dodatkowym plusem jest to że nie trzeba jej maskować w akwarium.

Opublikowano

Uważasz, że grzałka za 150zł lepiej nagrzeje ci wodę od tej za 50zł? I tak chcesz ją zamaskować więc po co taki kosmos. Jak masz na tyle kasy na grzałkę to się podpinam do wypowiedzi kunty.

Opublikowano

Szkoda że tylko wszyscy mnie objechali a nie zaproponowali nic w zamian jakieś inne tańsze rozwiązania które się sprawują dobrze przez wiele lat. No i nikt nie odpowiedział na moje drugie pytanie schowanie grzałki obok filtra nic się nie stanie filtrowi nie zagrzeje się za mocno i da radę podgrzaną wodę wydmuchnąć z zamaskowanego narożnika.

Pozdrawiam

Marcin.

Opublikowano
Szkoda że tylko wszyscy mnie objechali a nie zaproponowali nic w zamian jakieś inne tańsze rozwiązania które się sprawują dobrze przez wiele lat. No i nikt nie odpowiedział na moje drugie pytanie schowanie grzałki obok filtra nic się nie stanie filtrowi nie zagrzeje się za mocno i da radę podgrzaną wodę wydmuchnąć z zamaskowanego narożnika.

Pozdrawiam

Marcin.

Nikt Cię nie objechał jeszcze więc wrzuć na luz.

Co do grzałki to jeżeli masz miejsce w akwarium w którym możesz umieścić i zamaskować grzałkę to ja wkładaj (do 70-80zł powinieneś dostać jakąś rozsądną)

Jeżeli miejsca nie ma, albo Ci go żal to wcześniej napisałem tę opcję.