Skocz do zawartości

Inkubująca Acei wypuszczanie rybek w kotniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam zbiornik 300l w którym z Saulosi pływają Acei (wiem mały zbiornik dla Acei, już poszukuje dla nich nowego domu), ale zauważyłem iż samiczka inkubuję ikrę po 2 tygodniach przełożyłem ją do osobnego kotnika i po 1 dniu w kotniku zaczęła wypuszczać młode które już same pływają jestem zaskoczony ilością narybku gdyż to pierwsza inkubacja Acei. Narybek pływa w

zbiornik: 130l 80x40x40

podłoże: piach

ozdoby: piaskowce, patyki bambusa, kokosy, trochę roślinek

filtracja: Eheim2211, Aquael fan

oświetlenie: zwykła żarówka

Ogrzewanie grzałka

Poza narybkiem Acei w akwarium pływają zbrojniki niebieskie młode i inkubujący samiec zbrojnika

Pytanie moje brzmi:

Czy w tym akwarium razem z glonojadami narybek Acei ma szanse urosnąć i przeżyć? Chyba glonojady nie powinny pyszczaką nic złego zrobić (taka jest moja opinia)

Z młodymi mam co zrobić gdyż młode przyjmą a nawet może odkupią czy wymienią na sprzęt w sklepie. Problem jest z dorosłymi sztukami.

Ryby chcę odchować gdyż jest to pierwsze potomstwo którego doczekałem się od pyszczaków nie licząć zmienniaków, ramirez itp.

Opublikowano

Raczej nic się nie powinno dziać mlodym P acei od kiedy pamietam ma dużo młodych w końcu to nie jest mała rybka :-)

Zaraz podniosą się głosy że zbrojnik nie pasuje do pyszczaków ale to juz pewnie przerabiałeś :-)

Opublikowano

Zaraz podniosą się głosy że zbrojnik nie pasuje do pyszczaków ale to juz pewnie przerabiałeś :-)

Meszek to jest przecież kotnik więc zbrojnik dobrze że jest przynajmniej oczyści dno z resztek pokarmu pozostawionego przez małe acejki:)

Opublikowano
Meszek to jest przecież kotnik więc zbrojnik dobrze że jest przynajmniej oczyści dno z resztek pokarmu

A cóż to za zmiana że tak napisałeś jeszcze nie tak dawno w innym poscie byleś innego zdania Hmmm a może to dzień dobroci hihi:-) Ale miło to słyszeć

• Dziękuję 1