Jump to content

Inkubująca Acei wypuszczanie rybek w kotniku

miech

Recommended Posts

Posiadam zbiornik 300l w którym z Saulosi pływają Acei (wiem mały zbiornik dla Acei, już poszukuje dla nich nowego domu), ale zauważyłem iż samiczka inkubuję ikrę po 2 tygodniach przełożyłem ją do osobnego kotnika i po 1 dniu w kotniku zaczęła wypuszczać młode które już same pływają jestem zaskoczony ilością narybku gdyż to pierwsza inkubacja Acei. Narybek pływa w

zbiornik: 130l 80x40x40

podłoże: piach

ozdoby: piaskowce, patyki bambusa, kokosy, trochę roślinek

filtracja: Eheim2211, Aquael fan

oświetlenie: zwykła żarówka

Ogrzewanie grzałka

Poza narybkiem Acei w akwarium pływają zbrojniki niebieskie młode i inkubujący samiec zbrojnika

Pytanie moje brzmi:

Czy w tym akwarium razem z glonojadami narybek Acei ma szanse urosnąć i przeżyć? Chyba glonojady nie powinny pyszczaką nic złego zrobić (taka jest moja opinia)

Z młodymi mam co zrobić gdyż młode przyjmą a nawet może odkupią czy wymienią na sprzęt w sklepie. Problem jest z dorosłymi sztukami.

Ryby chcę odchować gdyż jest to pierwsze potomstwo którego doczekałem się od pyszczaków nie licząć zmienniaków, ramirez itp.

Zaraz podniosą się głosy że zbrojnik nie pasuje do pyszczaków ale to juz pewnie przerabiałeś :-)

Meszek to jest przecież kotnik więc zbrojnik dobrze że jest przynajmniej oczyści dno z resztek pokarmu pozostawionego przez małe acejki:)

Meszek to jest przecież kotnik więc zbrojnik dobrze że jest przynajmniej oczyści dno z resztek pokarmu

A cóż to za zmiana że tak napisałeś jeszcze nie tak dawno w innym poscie byleś innego zdania Hmmm a może to dzień dobroci hihi:-) Ale miło to słyszeć

• Dziękuję 1