Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do forumowiczów. Czy ktoś jest w posiadaniu tytułowego gatunku ? Czy dysponuje zdjęciami swoich ryb i czy mógłby mi coś o tej rybie napisać ( skąd ja ma, czy to fxx itp. ) ?

Opublikowano

Ja jestem posiadaczem tych ryb. Pokolenie F1 zakupione u Fuljera na Słowacji, układ 1+3. Ryby jeszcze młode i samiec się w pełni nie wybarwił. Jak na razie mogę powiedzieć że, to ryby spokojne, choć nie było jeszcze tarła, z zachowania najbardziej przypominające saulosi. Foty są w galerii jack'a ma z tego samego źródła, jak znajdę czas to może coś pstryknę.

Opublikowano

Czy wiesz coś na temat potomstwa Waszych deepów ? Jack miał młode bo na twoje trochę za wcześnie.

Opublikowano

Mój samiec dopiero się przymierza;) choć perlmut w tym samym wieku jest już wielokrotnym ojcem. Jacek ma trochę starsze ale nie wiem czy już się coś wykluło:)

Opublikowano

Ja mam 5 sztuk F1'nek kupionych w Szkocji.

Z tego co wiem przez jakiś czas w całej Europie był problem z samicami WC - sprzedawali same samce, nie wiem jak jest teraz.

Moje to są jeszcze maluchy - 4-5cm prawdopodobnie będzie to układ 2+3 więc jak jeszcze trochę podrosną zostawię te 3 samice i dokoptuję do tego samca WC i powinno być spoko.

Co do ich zachowania.... za małe żeby cokolwiek powiedzieć.

Opublikowano

Interesują mnie szczególnie młode ryby uzyskane z dorosłych od Pawlaka, z Tan Malu czy z Czech.

Opublikowano

Teraz już raczej nie używa się określenie WF (wild fish) dla ryb odłowionych w naturze i żyjących w akwariach.

Zamiast tego stosuje się WC (wild caught).

Wg mnie jest to bardzo dobra zmiana ponieważ skoro rybę złapaną w naturze i żyjącą w akwa nazywano Wild Fish to jak wtedy nazwać rybę żyjącą w jeziorze której nie złapano.

Co się tyczy oznaczeń handlowych to WC=WF