Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ten Saulosi jest dominującą rybą w całym akwarium
Mało tego w akwarium pływa młody samiec Saulosi Coral

Ojojoj, którejś odmiany saulosi musisz się pozbyć bo będziesz miał więcej takich bastardów...nie łączy się dwóch odmian barwnych tego samego gatunku, niewybaczalny błąd.

Opublikowano

samca oddaj do sklepu od którego brał pyski twój szwagier.Najlepiej wymień/sprzedaj wszystko.I kup stadko z dobrego źródła i to tylko jedną odmianę albo zwykłą albo coral,bo po tych twoich nie da się wywnioskować czy to zwykłe czy corale bo często zdjęcie nie oddaje autentycznego koloru ryby...

pzdr

Opublikowano

Osobiście postąpiłbym jak przedmówcy oddał / wymienił całe stadko twoich "saulosi" i wziął stado standardów z pewnego źródła. IMHO coral to twór sztuczny i sam w sobie jest już kontrolowanym bastardem.

Opublikowano

Jeśli chodzi o Corala to posiadam tylko jednego samca Corala, i całe stado 15 młodych Saulosi standard od akwarysty który posiadał tylko te Saulosi w swoim akwarium tak czy siak będę musiał zmienić obsadę

Posiadam:

15 młodych Saulosi standard - zostają

5 Acei niebieskich - szkoda mi ich, ale do oddania

3 Pyszczaki Borleya (miały to być Acei black, a okazało się inaczej) - do oddania

1 Bastard Membe deep - do oddania

Nawiasem mówiąc ciężko znaleźć u mnie ryby które byłyby z pewnego źródła, hodowców nie znam nikogo z okolicy, a w sklepach sami nie wiedzą co mają :/ najgorsze to to, że pływają różne gatunki w 1 akwarium :/

Może Wy znacie kogoś z okolic Wodzisławia Śląskiego, Rybnika ?

Myślę nad obsadą:

Saulosi

Rdzawe

Socolofi

??

Opublikowano

Obsada jak najbardziej ok ja zamiast socolofi wrzucił maingano lub któregoś z elongatusów.Nawiasem skąd jesteś że nie ma u was w okolicy dobrych rasowo pysków?

Opublikowano

Turza Śląska

okolice Wodzisławia Rybnika Jastrzębia nie wiem czy coś Ci to mówi.

Jeśli chodzi o prywatnych właścicieli nie znam tu nikogo, a w sklepach tak jak pisze straszna lipa wszystko wymieszane razem a sprzedawcy chcą tylko sprzedać ryby a sami nie do końca wiedzą co sprzedają, ma być to a jak urośnie okazuję się być czym innym ze zwrotem potem też jest kłopot bo nie chcą większych ryb.

Blisko mam do Czech już myślałem aby tam jechać Bohumin, Ostrava, ale nie wiem gdzie tam czego szukać a też ciężko się dogadać i nie wiadomo co człowiekowi wcisną

Opublikowano

A do trzebini nie mogłbyś się przejechać tam sprowadzają piękne pyski(malawian.pl) z Niemczech z Słowacji zobacz bo warto pokolenia f1 i odłów:D