Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,wszystkim mam na imię Marcin jestem nowy heh mam pytanie :)

Zakupiłem sprzęt akwariowy transportowałem filtr Fluval 204 i kiedy zajechałem do domu włączyłem filtr zewnętrzny chodził on bardzo cicho nie było go prawie słychać gościu mówił, że jak filtr nie wystartuje mam włożyć Bactozym do rurki wciągającej włożyłem filtr zaczął pracować tylko czy te tabletki są dobre.

Jestem lewy w filtrach :/

Widzę, że cisnienie jest większe w rurkach głośniej chodzi o wiele głośniej bo przedtem to filter wewnętrzny był głośniejszy od zewnętrznego :)

A czy przy czyszczeniu zalewać wodą z akwa filter czy nie inni mówią, że tak a inni, że nie proszę odpowiedz :)

A drugie pytanie to mój jeden pyszczak od czasu do czasu się trzęsie wiecie co to może być. ? :/ Bo inne nie to jest samiec który rządzi w akwarium hehe

Opublikowano

Jeśli filtr nie wystartuje biologicznie, nie mechanicznie :P spróbuj go odpowietrzyć. Kup testy, pyszczaka oddaj i wystartuj normalnie :) a tabletki to zwykle szczepy bakterii,

Które zawsze są potrzebne do startu akwa.

Opublikowano

Trzęsienie się to drgania Podczas zalotów prezentuje swoje wdzięki prężąc płetwę grzbietową i wykonując ciałem ruchy drgające hehe dziękuję i przepraszam za kłopot jeszcze raz przepraszam : / :) Pozdrawiam wszystkich

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,wszystkich pierwszy raz w zyciu na forum wiec jesli cos zawale przepraszam.Mam pytanie dotyczace filtra eheim 3e 2078 dzisiaj zauważylem ze co kilka minut filtr sie samokalibruje co chyba nie jest normalne?????Wczesniej kalibrowal sie raz dziennie i tyle.Filtr ma 3 lata.Wklady to w wiekszosci roznego rodzaju gabka,zeolit i ceramika.Bardzo prosze o jakies rady bo nie wiem co mam robic.Pozdrawiam