Perez666 Opublikowano 9 Maja 2012 #1 Opublikowano 9 Maja 2012 Witam. Jak niektórzy wiedzą, ruszyłem z projektem wanienki dla predatorków. Szkiełko ma mieć wymiary 320x80x60 co daje 1536l. Będę starał się robić fotorelację z powstawanie tego projektu, dzisiaj kilka fotek... Na początku było zrywanie paneli...by odsłonić podłogę... Następnym krokiem było wymurowanie podstawy pod akwa.Wymurowałem 4 takie postumenty z bloczków gazobetonowych o wym. 24x24x59cm.Na focie widać 3... Klej bardzo szybko wiązał, więc mogłem spokojnie wycinać otwory pod filtrację narurową... przyszła kolej na kafelki... Dzisiaj zacząłem bawić się z narurowcem.Docelowo będzie 7 korpusów, 3 mechanicze, 4 dla purigenu itp. Wszystko napędzać będzie Grundfos alpha 2 25-60. W pierwszej "komorze" znajduje się miejsce dla dwóch prefiltrów... W następnej komorze znajduje się jeden korpus oraz pompa... w trzeciej, 4 korpusy m.in. dla purigenu a tak wygląda ta instalacja... Uploaded with ImageShack.us Do zrobienia jeszcze zasys, wylot do akwa oraz odpływ do kanalizy... 1
marek_z_81 Opublikowano 9 Maja 2012 #2 Opublikowano 9 Maja 2012 Szykuje się kolejny ciekawy projekt, z niecierpliwością czekam na kolejne fotki bo jestem fanem takich fotorelacji. Kibicuje:p
kunta Opublikowano 9 Maja 2012 #4 Opublikowano 9 Maja 2012 Nielicho ;-/ Tak dla przypomnienia - które to piętro?
matejk Opublikowano 9 Maja 2012 #5 Opublikowano 9 Maja 2012 full profeska gratuluje podejscia i czekam na dalsze części
galadriel Opublikowano 9 Maja 2012 #6 Opublikowano 9 Maja 2012 Perez jak rany, Ty jestes niemożliwy chłopie cos ty zas wymyslił....
Perez666 Opublikowano 10 Maja 2012 Autor #7 Opublikowano 10 Maja 2012 Tak dla przypomnienia - które to piętro? Nisko bo czwarte Perez jak rany, Ty jestes niemożliwy chłopie cos ty zas wymyslił.... A tak sobie coś dłubię, Zbigniew nie ma z kim o krokodylach pogadać to stwierdziłem, że postawię krokodylarium i sobie będziemy rozmawiać o nich przy piwku A tak poważnie to już dłuższy czas o tym myślałem i w końcu powstanie Reszta akwarii idzie do likwidacji... Dzisiaj w planach drobne prace jak : fugowanie, kucie dziury w ścianie by doprowadzić wodę i odprowadzać do kanalizy, usztywnienie narurowca, montaż listwy przy kafelkach... Zapraszam Gocha, zobaczysz jak to wygląda na chwilę obecną
rudzikyO Opublikowano 10 Maja 2012 #8 Opublikowano 10 Maja 2012 Perez666 powiedz mi jesli ofc mozesz czy obliczales ile takie cudenko bedzie Cie kosztowac? :-P
Perez666 Opublikowano 10 Maja 2012 Autor #9 Opublikowano 10 Maja 2012 Wolę nie liczyć Ale mam przeznaczony pewien budżet w którym mam nadzieję, że się zmieszczę...ale już widzę, że może być ciężko
slawek gorol Opublikowano 10 Maja 2012 #10 Opublikowano 10 Maja 2012 No no... wreszcie będzie jakies ladne akwa u Ciebie A gorola nie zaprosisz ?
Rekomendowane odpowiedzi