Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Zmieniłem akwarium z 160l na 375l, akwarium stoi na wzmocnionej szafce która oczywiście jest wypoziomowana. Akwarium przywiozłem wczoraj, pod akwarium podłożyłem dwa podkłady pod panele ( takie zielona grubości 6mm każdy). Dziś widzę, że na środku akwarium pięknie dociska podkład na całej powierzchnia a na końcach akwarium( tak do 3-ech centymetrówm) jest luź między podkładem a akwarium, tak z 1 mm mogę go delikatnie unieść (oczywiście na samym początku głębiej już ladnie dolega). I teraz nie wiem czy się martwić, czy też jak naleje wody to się ta różnica zniweluje. Dodam, że sprawdziłem akwarium i szafkę i jak na razie wszystko trzyma poziom.

Opublikowano

Sprawdzałem styropian 1cm (twardość eps 038 ) jako podkład i stwierdzam, że słabo niweluje nierówności, jest za twardy. Polecam karimatę 1cm.

Opublikowano
Sprawdzałem styropian 1cm (twardość eps 038 ) jako podkład i stwierdzam, że słabo niweluje nierówności, jest za twardy

To, że się nie spłaszczył jak naleśnik czyli karimata nie znaczy, że nie zniwelował nierówności. Tam gdzie miał się ugiąć to się ugiął.

Opublikowano

Jeszcze zależy jaki masz ten podkład pod panele, jeżeli ten piankowy to nie ma problemu, jak ten zielony wyglądający jak zmielona tektura to problemy zaczną się gdy dostanie trochę wilgoci. Ze styropianem nie ma tych problemów, ja pod swoim mam nawet 2omm i bardzo ładnie się na nim ułożyło akwarium, do tego okleiłem czarna folią że nic nie widać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.