Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dobra sumując :

Hongi sweden + acei ( o ile zdobędę te ładne ) + red-red + demasoni.

Czy coś jeszcze mógłbym dodać ?

Teraz pytanie o liczebność ryb. Z racji ,że akwarium ma 60cm mógłbym chyba trzymać większe stado Acei ?

Ktoś może mi polecić sprawdzonego hodowcę bądź sam ma nadwyżki w swoich akwariach ?

Ja mam 15 szt demasonow - okolo 2cm(dobra jakosc) , moje cale stado ma regularne pregi i gleboka barwe ;) jezeli jestes z wwa na miejscu zobaczysz rodzicow.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jesli ma to byc akwarium ozdobne, z naciskiem na DEKORACYJNOŚĆ, to oprocz obsady powinienes zadbac o 2 kwestie.

1. Dobor odpowiedniego oswietlenia

2. Maksymalne zamaskowanie wszelkich sprzetow.

Zaintrygowal mnie ten watek ze wzgledu na rozmiary Twojego zbiornika. (mam taki sam). po drugie piszesz o modulach BTN, ktore tez mam/mialem u siebie. Moduly sa ladne i wygladaja jak prawdziwe kamienie, ale maja 1 wade - musisz je montowac na silikon na stale do szkla i nic z tym pozniej nie zrobisz. Nie przyklejone plywaja jak styropian. Jesli chcesz ladnie zaaranzowac zbiornik, postaw tlo BTN SLIMLINE przyklejone do tafli pleksi i calosc zainstaluj wewnatrz akwarium powiedzmy 10-20 cm od tylnej szyby. Wklej szczelnie po bokach i dnie, a odpowiednim ukladem wlotow i wylotow wymuszasz obieg wody. Gabki PPI 10, pompa, grzalka, skimmer - WSZYSTKO schowane za tlem. Jak jest to zrobione tu http://backtonature.se/english/tips_filter.html Po tym skupiasz sie tylko na podmianach wody. Jesli chcesz wiecej informacjipisz na priva przezda66@hotmail.com

PS. A zeby moj post nie zostal potraktowany jako nie na temat pisze moje typy mbuna do 576l.

1.Maylandia estherae red red z samcem o jakim pisze MAKOK, samce prawie bialo - perlowe, kiedys Jakub sprzedawal takie jako red red senga.

2. M Maingano. Tu musze zaznaczyc ze w Polsce niestety trudno o ladne okazy tego gatunku, wiekszosc wyglada jak popluczyny po maingano, z odwroconymi kolorami.

3 Yellow ale zeby byl czysty bez czarnych nalotow na pysku tudziez bokach

4.Jakis laciaty gatunek. Piekne sa i samce i samice

5. M. Callainos uzupelni kolorystyke

Pozdrowil

Opublikowano

Przezda,

Po pierwsze dzięki za posta i wyjaśnienia. Zamówiłem moduły A,H,G oraz U. Zdecydowałem się ,że akwarium okleję czarną folią i moduły bezpośrednio nałożę na szybę.

Myślałem nad umieszczeniem 2 największych modułów na tylnej części teraz chce zobaczyć czy będę mógł nimi zagospodarować połowę akwarium czyli część tylnej ściany, boczną i dno. Za modułami umieszczone będą wloty do filtrów zewnętrznych, w modułach umieszczę kratki, za modułami oprócz wlotów będzie grzałka z termostatem (Weipro MX z kontrolerem Temp), turbina 1200l/h która będzie doprowadzała wodę do filtra przepływowego wypełnionego żywicą. Pomiędzy tym wszystkim będą pocięte gąbki.

Póki co planuje w przyszłym tygodniu zrobić szafkę i koronę nad akwarium. W koronę chciałbym wmontować kontroler temperatury i może Ph.

Opublikowano

Mbuna:

L.caeruleus

M. msobo magunga

M. cyaneorhabdos

M estherae morf ( ob )

Mix

Protomelas taeniolatus boadzulu ( red )

L. caeruleus

C. afra cobue

M. parallelus