padidar Opublikowano 6 Maja 2012 #1 Opublikowano 6 Maja 2012 Witam Posiadam zbiornik 160 l (200l ale mam nalane mniej wody + dużo skał), jestem w trakcie planowania obsady i czy możecie poradzić: planuję mieć: Pseudotropheus saulosi (1+3) + aulonocara firefish (1+3) wiem, że saulosi są roślinożerne a firefish mięsożerne ale czy może ktoś ma takie połączenie ?? I jak karmi ryby ??? I czy mój baniak nie jest za mały ?? zdjęcie poniżej, czekam na odpowiedzi doświadczonych Zdjęcie akwarium w mojej GALERII
zdrowy_zab Opublikowano 6 Maja 2012 #2 Opublikowano 6 Maja 2012 Jest za mały na ff. Saulosi są wszystkozerne. A btw: fire fish to wytwor ludzki, nie występuje w jeziorze.
Slawek-meszek Opublikowano 6 Maja 2012 #3 Opublikowano 6 Maja 2012 Kolego na pewno zbiorniczek jest za mały dla fire fisha Saulosi to w sumie wszystkożerca nie będe się za bardzo rozwodził nad dietą bo te fire fishe się tam nie nadają :-( Zmień obsadę proszę
padidar Opublikowano 6 Maja 2012 Autor #4 Opublikowano 6 Maja 2012 Dzięki za sprostowanie mojego wyboru a co sądzicie o obsadzie 3 gatunkowej dla mnie np:??? Pseudotropheus Aurora (1+3), Pseudotropheus Saulosi (1+3), Iodotropheus Sprengeare (1+2), lub Pseudotropheus Saulosi (1+3),Labidochromis Careuleus (1+2), Iodotropheus Sprengeare (1+3), * a zdjęcia będę już wrzucał do galerii:) pozdro
Slawek-meszek Opublikowano 6 Maja 2012 #5 Opublikowano 6 Maja 2012 Czy na pewno Pseudotropheus aurora a nie Metraclima aurora Jak miałbym wybierać to pierwszą obsadę ale to trochę za dużo jak na 160l zmniejsz obsady i spróbuje, jak tego nie zrobisz nie będziesz wiedział czy się da :-) Myślę ze to będą maluchy do odchowania.
zdrowy_zab Opublikowano 6 Maja 2012 #6 Opublikowano 6 Maja 2012 Myślę, ze do 100x40 najlepiej wyjdzie jednogatunkowe. 3 gatunki odpadaja całkowicie.
padidar Opublikowano 7 Maja 2012 Autor #7 Opublikowano 7 Maja 2012 Dzięki za odpowiedzi więc zrobię tak, bardzo popularna obsada: Pseudotropheus Saulosi (2+5), Iodotropheus Sprengeare (1+2)- czy mogą być Saulosi w takiej konfiguracji ??, aby się nie pozabijały
zdrowy_zab Opublikowano 7 Maja 2012 #8 Opublikowano 7 Maja 2012 Ja dałbym 1 samca, możesz spróbować dwusamcowo - wyjdzie w praniu. Rdzawy to agresorek.
Rekomendowane odpowiedzi