Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Baniaki mam już 8 miesięcy (jak ten czas leci :)) nadszedł czas na małą weryfikację chciałbym coś zmienic w głównym baniaku a dokładniej trochę obsadę:

Pseudotropheus Williamsi North Makonde Purple Lips

Metraclima Estherae Red Red

Pseudotropheus acei

Labidochromis hongi sweden

taką bym chciał mieć na razie docelową obsadę w ilości kolejno 3, 3, 5, 6.

co o tym myślicie?

Ewentualnie coś z poniżeszj tabeli zamiast wiliamsi lub Acei?

Aulonocara Mamelela

Aulonocara Baenschi Benga

Aulonocara Calico

Aulonocara Eureka

Aulonocara Fire Fish

Cynotilapia Afra Coube

Cynotilapia Afra Hai Reef

Cynotilapia Mbamba Luwino Yellow Head

Cyrtocara Moorii

Demidochromis Compreciseps

Labeotropheus Trewavasae Chilumba

Labidochromis Chisumulae

Metraclima Membe Deep

Metraclima Msobo Magunga

Metraclima Zebra Gold Kawanga

Metraclima Zebra Makonde

Otopharynx Lithobates Electric Blue

Peudotropheus Zebra Red Top Red Chin Londo

Placidochromis Phenochilus Tanzania

Protomelas Tiger Nkanda

Pseudotropheus Elegantus Mphanga

Pseudotropheus Elegantus Ornantus

Pseudotropheus Zebra Chesese Long Pelvic

Opublikowano

Witaj

P wiliamsi jest i będzie za duży do Twojego akwa 450 wiec na pewno odpada mam tego potwora w 720l i naprawdę jest duży, co do P acei to zostawiłbym jego piękna rybka i jeszcze w dużym haremie np 2+6/7

Co do pozostałej obsady zdecydowałeś sie generalnie na roślinożerców wiec musisz się tego trzymać Jak nie chcesz P acei proponowałbym do L hongi i M red-reda, M zebrę gold kawangę i Labeotropheusa trewavasae chilumba

Opublikowano

Williamsi oprócz tego, że za duży to jeszcze ma całkowicie odmienną dietę do hongi - odpada.

A więc zostają 3 gatunki w tym dwa duże...jeśli już chcesz coś dokłądać to coś mniejszego, i tu postawiłbym na ornatusa.

Na pewno nie wpuściłbym kolejnych dużych ryb (Kawanga,trewek) jak sugeruje meszek, za dużo i za duże...zbiornik byłby wtedy bardzo nieestetyczny - zupa.

Opublikowano

Hehe, mam taki baniak i widzę, że 3 duże gatunki się nie pomieszczą.Jak dla mnie to miejsce jest na jeden taki gatunek i kilka mniejszych.

Do 500l to by była ciekawa propozycja ;)

Opublikowano

Ok odpuściłem sobie te wiliamsy :(, szkoda.

Dokupię Redy samice F1 i Acei, i tu mam pytanie czy zna może ktoś hodowlę gdzie są dostępne Acei F1?

Mam jeszcze pytanie odnośnie drugiego zestawu 180l mam tam oprócz rdzawych jeszcze saulosi wszystko F1, saulosi mam w układzie 2+5 z tym że jeden samiec jest prawie wcale niewybarwiony, mam możliwość dokupienia samca z odłowu 1,5 rocznego, myślicie że jak będą 3 samce to wtedy co najmniej 2 będą w pełni wybarwione? Moje saulosi mają około 10 miesięcy.

Opublikowano

Co do P acei F1 to nie mam pojęcia ale za to Wf to pisz do Pereza jak coś

A co samców saulosi to jak kupisz sobie dorosłego samcza a bedzie na tyle silny że przejmie władze to pozostałe dwa samczyki juz się nie będą tak ładnie rozwijać a wręcz włączą wsteczny bieg:-)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zastanawiam się nad likwidacją 180l i w związku z tym mam pytanie czy do moich 6 hong, 5 acei, 3 redów, mogę dodać 7 saulosi i 6 rdzawych?

Czy nie bedzie przerybienia?