devil102 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 #1 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Baniaki mam już 8 miesięcy (jak ten czas leci ) nadszedł czas na małą weryfikację chciałbym coś zmienic w głównym baniaku a dokładniej trochę obsadę: Pseudotropheus Williamsi North Makonde Purple Lips Metraclima Estherae Red Red Pseudotropheus acei Labidochromis hongi sweden taką bym chciał mieć na razie docelową obsadę w ilości kolejno 3, 3, 5, 6. co o tym myślicie? Ewentualnie coś z poniżeszj tabeli zamiast wiliamsi lub Acei? Aulonocara Mamelela Aulonocara Baenschi Benga Aulonocara Calico Aulonocara Eureka Aulonocara Fire Fish Cynotilapia Afra Coube Cynotilapia Afra Hai Reef Cynotilapia Mbamba Luwino Yellow Head Cyrtocara Moorii Demidochromis Compreciseps Labeotropheus Trewavasae Chilumba Labidochromis Chisumulae Metraclima Membe Deep Metraclima Msobo Magunga Metraclima Zebra Gold Kawanga Metraclima Zebra Makonde Otopharynx Lithobates Electric Blue Peudotropheus Zebra Red Top Red Chin Londo Placidochromis Phenochilus Tanzania Protomelas Tiger Nkanda Pseudotropheus Elegantus Mphanga Pseudotropheus Elegantus Ornantus Pseudotropheus Zebra Chesese Long Pelvic
Slawek-meszek Opublikowano 12 Kwietnia 2012 #2 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Witaj P wiliamsi jest i będzie za duży do Twojego akwa 450 wiec na pewno odpada mam tego potwora w 720l i naprawdę jest duży, co do P acei to zostawiłbym jego piękna rybka i jeszcze w dużym haremie np 2+6/7 Co do pozostałej obsady zdecydowałeś sie generalnie na roślinożerców wiec musisz się tego trzymać Jak nie chcesz P acei proponowałbym do L hongi i M red-reda, M zebrę gold kawangę i Labeotropheusa trewavasae chilumba
Perez666 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 #3 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Williamsi oprócz tego, że za duży to jeszcze ma całkowicie odmienną dietę do hongi - odpada. A więc zostają 3 gatunki w tym dwa duże...jeśli już chcesz coś dokłądać to coś mniejszego, i tu postawiłbym na ornatusa. Na pewno nie wpuściłbym kolejnych dużych ryb (Kawanga,trewek) jak sugeruje meszek, za dużo i za duże...zbiornik byłby wtedy bardzo nieestetyczny - zupa.
Slawek-meszek Opublikowano 12 Kwietnia 2012 #4 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 No tak Perez znam Twoje podejście do obsady i dlatego mnie nie dziwi Twoja reakcja hihi :-) Myśle że zupa byłaby bardzo kolorowa a co do estetyki to juz sprawa gustu a o gustach ponoć się nie rozmawia:-)
Perez666 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 #5 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Hehe, mam taki baniak i widzę, że 3 duże gatunki się nie pomieszczą.Jak dla mnie to miejsce jest na jeden taki gatunek i kilka mniejszych. Do 500l to by była ciekawa propozycja
devil102 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor #6 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Ok odpuściłem sobie te wiliamsy , szkoda. Dokupię Redy samice F1 i Acei, i tu mam pytanie czy zna może ktoś hodowlę gdzie są dostępne Acei F1? Mam jeszcze pytanie odnośnie drugiego zestawu 180l mam tam oprócz rdzawych jeszcze saulosi wszystko F1, saulosi mam w układzie 2+5 z tym że jeden samiec jest prawie wcale niewybarwiony, mam możliwość dokupienia samca z odłowu 1,5 rocznego, myślicie że jak będą 3 samce to wtedy co najmniej 2 będą w pełni wybarwione? Moje saulosi mają około 10 miesięcy.
Slawek-meszek Opublikowano 13 Kwietnia 2012 #7 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Co do P acei F1 to nie mam pojęcia ale za to Wf to pisz do Pereza jak coś A co samców saulosi to jak kupisz sobie dorosłego samcza a bedzie na tyle silny że przejmie władze to pozostałe dwa samczyki juz się nie będą tak ładnie rozwijać a wręcz włączą wsteczny bieg:-)
devil102 Opublikowano 10 Maja 2012 Autor #8 Opublikowano 10 Maja 2012 Zastanawiam się nad likwidacją 180l i w związku z tym mam pytanie czy do moich 6 hong, 5 acei, 3 redów, mogę dodać 7 saulosi i 6 rdzawych? Czy nie bedzie przerybienia?
Slawek-meszek Opublikowano 10 Maja 2012 #9 Opublikowano 10 Maja 2012 Nie nie będzie przerybienia spokojnie możesz dodać bedziesz miał 27szt :-) GIT
Rekomendowane odpowiedzi