rudzikyO Opublikowano 11 Kwietnia 2012 #1 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Witam, Proszę powiedzcie mi czy taki baniak wystarczy dla tych ryb? Szukałem na forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Jeśli tak to w jakich ilościach? Z góry dziękuje za odp i pozdrawiam. Dawid
aarset Opublikowano 11 Kwietnia 2012 #2 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Moim zdaniem to zbyt mały zbiornik dla tych ryb. Tu już nie tyle chodzi o litraż, co o głębokość i wysokość zbiornika.
rudzikyO Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor #3 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 dzięki, szkoda bo ładne rybki, co więcej dość żwawe i to mi się w nich podobało a tak z ciekawości mógł byś mi powiedzieć jak się trzyma te ryby? Chodzi mi o ilość. I żeby nie zakładać innego tematu pytanie może się okazać dziwne lub głupie ale wole zapytać, czy hodując ryby przykładowo w haremie 1+4, to czy ten harem jest proporcjonalny do ilości samic? w tym przypadku 2+8, 3+12 itd..?
brazylia Opublikowano 11 Kwietnia 2012 #4 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 dzięki, szkoda bo ładne rybki, co więcej dość żwawe i to mi się w nich podobało a tak z ciekawości mógł byś mi powiedzieć jak się trzyma te ryby? Chodzi mi o ilość. I żeby nie zakładać innego tematu pytanie może się okazać dziwne lub głupie ale wole zapytać, czy hodując ryby przykładowo w haremie 1+4, to czy ten harem jest proporcjonalny do ilości samic? w tym przypadku 2+8, 3+12 itd..? Jezeli chodzi o acei,to ryby te najlepiej czuja sie w duzej grupie i przebywaja w toni wodnej, twoj baniak bedzie dla nich jednak za maly tak jak powiedzial przedmowca. Co do ukladow haremowych to IMO nie ma na to jakies reguly.Najczesciej to ryby ustala same uklad hierarchiczny w stadzie i wtedy nalezaloby wyreczyc nature i odlowic osobnii ktore sa odrzucane, aby nie skonczylo sie to dla nich zle. Generalnie chodzi o rozlozenie samczego popedu na wieksza ilosc samic, w przeciwnym wypadku taka "panienka" moze nie wytrzymac dlugo zalotow.
Slawek-meszek Opublikowano 11 Kwietnia 2012 #5 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 a tak z ciekawości mógł byś mi powiedzieć jak się trzyma te ryby? Ja mam P acei w haremie 3+7 jest to piękna rybka Samczyk domina rządzi całą grupa Pieknie pływają w ławicy i wygląda to super Wdzięczna rybka do hodowli jakbyś miał odpowiednie warunki polecam Harem standardowy to jest 1+3/4 , 2+5 wiec nie jest to proporcjonalne do samic Ale wszystko zależy od trzymanego gatunku:-)
rudzikyO Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor #6 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 jeszcze ryb nie wpuściłem a już żałuje ze nie kupiłem większego baniaka
Slawek-meszek Opublikowano 11 Kwietnia 2012 #7 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Oj nie łam się jest dużo ładnych pysi i na pewno będą się Tobie podobać:-)
rudzikyO Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor #8 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 No już zdecydowałem będą yellowy i afra jalo reef Wszytko będzie hulać około 10 maja także, będę wstawiał fotki na bieżąco Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi