Jump to content

acei 150x40x40

Recommended Posts

dzięki, szkoda bo ładne rybki, co więcej dość żwawe i to mi się w nich podobało :( a tak z ciekawości mógł byś mi powiedzieć jak się trzyma te ryby? Chodzi mi o ilość. I żeby nie zakładać innego tematu pytanie może się okazać dziwne lub głupie ale wole zapytać, czy hodując ryby przykładowo w haremie 1+4, to czy ten harem jest proporcjonalny do ilości samic? w tym przypadku 2+8, 3+12 itd..?

dzięki, szkoda bo ładne rybki, co więcej dość żwawe i to mi się w nich podobało :( a tak z ciekawości mógł byś mi powiedzieć jak się trzyma te ryby? Chodzi mi o ilość. I żeby nie zakładać innego tematu pytanie może się okazać dziwne lub głupie ale wole zapytać, czy hodując ryby przykładowo w haremie 1+4, to czy ten harem jest proporcjonalny do ilości samic? w tym przypadku 2+8, 3+12 itd..?

Jezeli chodzi o acei,to ryby te najlepiej czuja sie w duzej grupie i przebywaja w toni wodnej, twoj baniak bedzie dla nich jednak za maly tak jak powiedzial przedmowca.;)

Co do ukladow haremowych to IMO nie ma na to jakies reguly.Najczesciej to ryby ustala same uklad hierarchiczny w stadzie i wtedy nalezaloby wyreczyc nature i odlowic osobnii ktore sa odrzucane, aby nie skonczylo sie to dla nich zle.:( Generalnie chodzi o rozlozenie samczego popedu na wieksza ilosc samic, w przeciwnym wypadku taka "panienka" moze nie wytrzymac dlugo zalotow.;)

a tak z ciekawości mógł byś mi powiedzieć jak się trzyma te ryby?

Ja mam P acei w haremie 3+7 jest to piękna rybka Samczyk domina rządzi całą grupa Pieknie pływają w ławicy i wygląda to super Wdzięczna rybka do hodowli jakbyś miał odpowiednie warunki polecam Harem standardowy to jest 1+3/4 , 2+5 wiec nie jest to proporcjonalne do samic Ale wszystko zależy od trzymanego gatunku:-)