Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem zastanawiałem się czy TETRA EX1200 da rade akwarium 240l czy dołożyć jeszcze ten FILTR WEWNĘTRZNY EHEIM BIOPOWER 240?A może ten zamiast tetry-EHEIM Professionel 3 (2071)-

Opublikowano
Tetra to dobry filtr niema co przepłacać

Ja bym tu trochę/bardzo się nie zgodził. Tetra to najgorsze filtry kubełkowe jakie widziała ludzkość.

Imho zainwestuj lepiej we fluvala, atmana cf, eheima.

Opublikowano

Może i jest tak jak mówisz ale czy testowałeś te filtry bo ja tak.

--

pewnie masz narurowca a o kułełkach dla troche skromniejszych i mniej manualnie rozwiniętych malawistów to ciężko się wypowiedzieć na temat dobrego kubełka,

--

Jak Sławek testowałeś FLUWALA i EHEIMA to napisz ???

Opublikowano

Oczywiście, że testowałem.

Miałem fluvala 405 i starą poczciwą 307kę, na której była tabliczka MADE IN ITALY :)

Oba filtru fajne, ciche mimo swoich lat.

Eheimów mnóstwo zakładałem u znajomych i powiem Ci szczerze, że fakt, droższe są, ale możesz je postawić w sypialni przy łóżku i będziesz spać spokojnie ;]

Co do Tetry - począwszy od 700 -1200 nie chcę komentować.

Generalnie jak w teleturnieju jeden z dziesięciu. Jeden wygra - dziesięciu płynie.

Nie wiem czy wiesz, ale bardzo dużo firm/sklepów zoo wycofało te filtry ze sprzedaży z powodu bardzo wielu reklamacji.

Opublikowano

Panowie chyba trochę przesadzacie z tą Tetrą, może faktycznie to nie jest rewelacja, mam zaledwie od pół roku ale kilka razy ją otwierałem i dalej jest szczelna i cicha. Myślicie,że to fuks? Raczej nie mam szczęścia do hazardu. Pompę aquaela 2000l reklamuję już 3 raz...

Mam nadzieję, że nic się z Tetrą nie będzie działo, a jak będę zmieniał to kupię Fluval lub JBL myślę że nie warto aż tak przepłacać, to tylko filtr biologiczny, nie respirator. No i malawi 240 l to nie ocean.

Wszyscy podniecają się tym Eheimem, pewnie jeździcie też tylko BMW bo pozostałe auta to złom?

Bez urazy, pozdrawiam wszystkich Eheimistów oraz dumnych posiadaczy BMW:D