Pytanie o filtracje
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez tom77 · Opublikowano
Ja zamawiałem komplet (zbiornik, tło, pokrywa z oświetleniem). Najpierw zostało włożone i zasilikonowane tło strukturalne, potem wklejono 2 wzmocnienia poprzeczne. Wcześniej (na samym początku) trzeba przyciąć tło na długości wzmocnienia podłużnego, by się pod nim zmieściło (na lekki wcisk). Mówimy oczywiście o typowym rozmiarze zbiornika i tła (w moim przypadku 200x60cm), wzmocnienie podłużne jest nieco poniżej górnej krawędzi tylniej szyby. W przypadku tła ze spienionego PCV i akwarium o szerokości większej od wysokości, spróbowałbym wsadzić tło wyginając je. Próba ta powinna być dokonana w miejscu, w którym w razie czego będzie można "odkleić" wzmocnienia, zamontować tło i ponownie wkleić wzmocnienia. Wszystko zależy od sztywności tła. Trzeba oczywiście pamiętać by uprzednio przyciąć wzdłużnie tło, by zmieściło się pod wzmocnieniem wzdłużnym. -
Przez Bojar · Opublikowano
Ja dałem radę ale wzmocnienie mam jedno pośrodku 170cm długie. Jest dosyć elastyczne no i przy wpychaniu nie rysuje szkła. Wystarczy 3mm. Efekt jest naprawdę fajny gdyż jest to pełny mat a w dodatku chroniący w przypadku osunięcia się kamieni. Ja kleiłem na wszelki wypadek chociaż dobrze docięty pod wzmocnienie da radę Z perspektywy czasu polecam -
Przez BaltazarGąbka · Opublikowano
Oglądając galerię podoba mi się tło że spienionego PCV Akwarium będzie miało długości 180, może 200 cm (resztą wymiarów 50x50), doczytałem że PCV jest dosyć sztywne Zbiornik będzie miał jedno lub dwa wzmocnienia poprzeczne, czy nie będzie problemów z włożeniem tła do akwarium? -
Przez Vrzechu · Opublikowano
Dzięki 🙂 Zamówię chyba w takim razie tam Aller Aqua Bronze. 45% białka to sporo jak porównuję to z innymi pokarmami, nawet z półki "premium". -
Przez triamond · Opublikowano
Nigdy nie namaczałem, chyba że na początku zbiornika lekami. -
Przez Vrzechu · Opublikowano
@triamonddzięki za Twoją opinię. Byłem ciekaw czy oprócz Aller Aqua Futura korzystałeś jeszcze z jakiegoś innego produktu od nich. Ja karmię ręcznie i staram się żeby raczej ryby pozostawały w lekkim niedosycie niż najedzeniu. Czy przy stosowaniu Aller Aqua Master również nie namaczałeś granulatu jak w przypadku Figury? -
Przez triamond · Opublikowano
Kiedyś miałem Aller Aqua Master, ale karmnik automatyczny nie najlepiej sobie z nim radził, ze względu na wielkość granulek. Myślę, że Aller Aqua Bronze też będzie ok jeśli karmisz ręcznie i bez przekarmiania. -
Przez calderaro · Opublikowano
W sumie może i racja, mają ok. 10 cm😉 -
Przez tom77 · Opublikowano
A może chłopak jeszcze się nie ujawnił ? -
Przez calderaro · Opublikowano
Hej, szukam samca Fossorochromis rostratus ale takiego o wielkości minimum 10 cm. najlepiej trójmiasto + okolica, powiedzmy 50 km. Ryby kupowałem, jak miały ok. 3 cm, wszystkie (5 szt.) trafiły się same samiczki
-
-
Tematy
-
Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi