Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potem je sprzedasz za pół ceny od ręki. Stawiasz 1000l, to musi kosztować. Od biedy weź 4 ale to niech ktoś asekuruje i wyjmijcie deskę tylko z jednej strony. A potem drugą. Ale wtedy bym powyżej 1cm i na dłużej niż na minute nie podnosił. Ryzyko.

Opublikowano

Mam bardzo podobne z Nomi, różnią się kolorm i mają powycinane prostokątne okienka. Powierzchnia wygląda identycznie i są stosunkowo twarde.

Ale już zamówiłem uchwyty wię powinno pójść bez problemów jak lekko uniesiemy żeby dokładnie ustawić.

Opublikowano
Luzik , zapytaj Pereza czy wytrzyma strop jego zbiornik +1500l ;-)

byłem, widziałem tego kolosa

co do stropów nie ma się co martwić, akwa będzie w rogu gdzie łączą sie 2 ściany nośne,

był niezły cyrk żeby się przebić przez 15 cm ścianę betonową ale dokonałem tego i będzie ciągła podmiana wody ;)

Opublikowano
co do stropów nie ma się co martwić, akwa będzie w rogu gdzie łączą sie 2 ściany nośne

Tez tak będę stawiać , chociaż koleś nademną postawił 500l+sump na prawie środku pokoju morszczaka ;-).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

zdarłem panele, stelaz bedzie mial 6 regulowanych nóg. Czy postawić je na wylewce samopoziomującej która mam pod panelami czy może na płytkach ceramicznych? Mam kilka małych płytek ze ściany w kuchni wiecie taka mozaika ;)

co na blat pod szkło? podkład pod panele dwie warstwy?

Opublikowano

Pod szkło zapodaj jedną warstwę podkładu pod panele. Mam tak u siebie i jak dostaniesz w szarym kolorze to nawet nie będzie rzucać się w oczy taki podkład.

Jeżeli chodzi co na podłogę to ja właśnie mam panele , ale też nie mam na nóżkach a stelaż żeby ciężar lepiej się rozchodził po podłodze.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

akwa wtargane na mieszkanie - nigdy juz sie nie podejme takiej operacji!

w sumie schody to byl najmniejszy problem w 4 osoby poszlo w kilkanascie sekund, najgorzej nawrotki do windy i na klatce, w mieszkaniu zrobilismy sposobem slizgajac po kafelkach na styropianie i kocu.

najgorsze w tym wszystkim zdziwione gęby sasiadow wszelkiej masci -

teraz mam zgryz gdyz akwa bedzie stało w kącie - jak najblizej scian i jak to zrobic zeby nasunac na blat bez uszkadzania podkładu??

mysle na razie cos takiego - podkleic styropian 1cm bo szkła, blat lekko zwilzyc olejem silikonowym i powinno dac sie wsunac bez uszkodzenia

moze ktos z was ma doswiadczenie z taka operacja?

gdy akwa stoi na stelazu nie da sie tego za chiny ruszyc, a tym bardziej dosunac do naroznika scian

rozmiar 200x80x60

Opublikowano

Domyślam się że operacja wniesienia baniaka wcale nie należała do najprostszych :D

najważniejsze , że udało się wnieść baniak :D mina sąsiadów musiała być bezcenna :D

Teraz już pójdzie z górki wrzuć jakieś foto poglądowe.