Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam ubezpieczone w TUZ i z tego co mi powiedzieli to nie ma znaczenia czym zaleję mieszkanie sąsiada. Po prostu jest szkoda i tyle ubezpieczalnia pokryje koszty i tyle. Jeżeli chodzi o spółdzielnie to nic nie zgłaszaj bo Ci tylko kłopotów ,,ułomki" narobią jak zgłosisz że stawiasz +1000L. Między innymi dlatego ja kleje akwarium w domu na miejscu żeby sąsiedzi nie widzieli że kolosa targam do chaty ;-).

Opublikowano
Ja ubezpieczylem mieszkanie w Warta, i byla w polisie infomarcja o ubezpieczeniu od zalania, miedzyinnymi przez rozszczelnienie akwarium. Nie ma tez informacji jak dużego. Ale sprawdz czy tak duzego akwarium nie musisz zglaszac do spoldzielni.

Potwierdzam, też mam ubez. w Warcie. Poprzez rozszczelnienie akwarium, pęknięcie, awarię sprzętu akwarystycznego - filtry no i samo szkło mam ubezpieczone. Jeśli strzeli automatycznie do przemka dzwonimy :D

Opublikowano

Projekt zapowiada się bardzo ciekawie:d Można powiedzieć kopia tego co czeka mnie w Marcu.

Też przeprowadzam się na nowe mieszkanko i planuje 200x70x65 jedno uproszczenie względem twojego ze mieszkanie jest na parterze więc opcja klejenia wewnątrz mieszkania mnie nie dotyczy.Czekam na dalszy postęp prac tym samym ze projekty będą realizowane w tym samym mieście :D

Opublikowano

Ja właśnie dostałem podobne od Przemka (260x70x60) i wnosiliśmy we trzech przez okno - jakieś 3cm luzu po obu stronach było.

Teraz stoi i czeka na pomalowanie ścian w pokoju.

Mam tylko jeden problem, nie mogę wykombinować jak go postawić na docelowym blacie z pianką nie przyniatając sobie palców. Może ktoś z Was ma jakiś dobry patent?

Teraz stoi na stelażu bez blatu na położonych w poprzek deskach.

Więc trzeba będzie podnieść, wsunąć gotowy blat oklejony pianką, wyjąć te deski i położyć - tylko jak sobie palców nie obciąć przy tym?