Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hehe ciekawe co na to by powiedział Waldek... przeważnie klei na miejscu i zyskał sobie renomę, baniaki wyglądają dobrze... cóż każdy ma swoje podejście...

pamiętam jak targaliśmy akwarium Misya 200x60x70h z 12tki - było kiepsko

pamiętam tez jak nosiłem swoje szyby sam - było łatwo :P

ale co kto lubi ;)

Opublikowano

ja targam szyby niemal co dziennie, taki fach, i szczerze powiedziawszy również wolałbym kleić na miejscu, szkło to nie meble z drewna, gdzie sprawny stolarz naprawi wgniotek czy ryskę, jak już gdzieś pukniesz, zahaczysz szybą to nie ma zmiłuj, robota od nowa, koszty i stres - niepotrzebne. A wracając do szerokości to nie słuchaj makoka, kto czyści za tłem z btn, ja Tobie powiem o co chodzi, on nie chce żebyś miał szersze od niego ;):P

Opublikowano

Panowie kilkaset wysłanych akwarii w Polskę,odpukać jeszcze żadnemu nic się nie przytrafiło

Za to mi się wielokrotnie przytrafiło przywalić formatką ;)

Analogie typu nie wychodz z domu bo może zabije Cie samochód

Opublikowano

No takiej wielkości akwa na pewno nie wnosiłbym do mieszkania w "bloku" nawet windą, co innego w domku jednorodzinnym (choć pewnie też wolałbym kleić na miejscu gdybym miał takową możliwość)

Opublikowano
Panowie kilkaset wysłanych akwarii w Polskę,odpukać jeszcze żadnemu nic się nie przytrafiło

Za to mi się wielokrotnie przytrafiło przywalić formatką ;)

Analogie typu nie wychodz z domu bo może zabije Cie samochód

A wnoszenie zapewniasz Ty, czy odpowiedzialność przerzucona na kupującego??

--

A wracając do szerokości to nie słuchaj makoka, kto czyści za tłem z btn, ja Tobie powiem o co chodzi, on nie chce żebyś miał szersze od niego ;):P

kto czyści za btnem? no ja bym czyścił

ale mnie nie słuchaj, racja :D

Opublikowano

Witam

Ja ubezpieczyłem w unice bo dodatkowo w ubezpieczeniu jest odpowiedzialność cywilna wobec sąsiadów na kwotę 50tys + ubezpieczenie mieszkania na 50 tys.Koszt ubezpieczenia to 80zl rocznie.

Allianz ma wyszczególnione ubezpieczenie od pęknięcia/rozszczelnienia akwarium ale z bardzo małym oc wobec sąsiadów, trzeba dokupić osobno.

Opublikowano

Makok, nawiązałem tylko do pytania założyciela wątku "pyt.8 ubezpieczenie OC" w pierwszym poście.Moje wlasne doswaidzczenia.

Nie dotyczy to twojego postu:D i wnoszenia.

Sam wybrałbym klejenie na miejscu, szczególnie zbiornika o takich gabarytach.Sam wnosiłem i chyba nie odważyłbym sie po raz 2.