bidzi Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor #11 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Dzięki. W sumie nie wiem czy to ma wpływ ale niedawno osiągnąłem odpowiedniw parametry wody i je utrzymuje. Mam nadzieję że się wreszcie doczekam. dziękuje za rady. Pozdrawiam.
blizniak2 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 #12 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Najlepiej było by założyć drugie akwarium specjalnie pod glony np: http://www.akwarium.xon.pl/components/c ... arium2.jpg Tam trzymać kamienie jakiś czas, a potem przenieść je do ogólnego zbiornika.
bidzi Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor #13 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Może to dobry sposób na osiągnięcie długo oczekiwanego efektu. Ale obawiam się że jeśli woda nie dojrzała na tyle aby sama spowodować wzrost glonów, to po krótkim czasie w ogólnym akwa glony by zgineły. Ale dzięki. Może spróbuje z jednym kamykiem i zobaczę co będzie dalej.
inmar Opublikowano 28 Kwietnia 2007 #14 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Cierpliwość to jedyna rada Ja czekam na glony od sierpniai nic Leję nawozy , zmieniłem światełko na T5 i bryndza, choć pierwsze oznaki zielonych glonów już mam , więc czekam cierpliwie co dalej A ktoś specjalnie leje nawozy aby mieć zielone glony no i jakie ?
Rekomendowane odpowiedzi