Maciej Opublikowano 19 Lipca 2013 #71 Opublikowano 19 Lipca 2013 Wg. mnie powinieneś celować w minimum 5000l/h. Ewentualnie zainwestuj w 2 takie 3000l/h. Pzdr.
Asesor Opublikowano 30 Lipca 2013 #72 Opublikowano 30 Lipca 2013 witam chcę zakupić ten filtr, podacie mi dobrą gąbkę dla niego? Najlepiej linki;)
Renton Opublikowano 30 Lipca 2013 #73 Opublikowano 30 Lipca 2013 Kup gąbkę o bardzo dużej granulacji. Coś jak ta: http://wakwarium.pl/porady/filtracja-mechaniczna/ tylko większych rozmiarów. Odradzam opcję z takimi gąbkami: http://www.ceneo.pl/16686146 - szybko się zapychają
pablojogi Opublikowano 31 Lipca 2013 #74 Opublikowano 31 Lipca 2013 a ja polecam przed kubeł jeżeli go posiadasz korpus narurowy i sznurek 100mic. i wtedy zero gąbek w akwa- wygodne i dobre rozwiązanie:-)))
PitBull89 Opublikowano 30 Października 2014 #75 Opublikowano 30 Października 2014 Witam mam pompe circulator 2000 od 2 tygodni i byla mega cicha do wczoraj ;( od wczoraj buczy oby jakiś brzeczek ( napowietrzacz ) co zrobic ? Po 2 tyg na serwis ?? Gąbka bardzo drobna , jaka roznica jest w drobnej a takiej z grubszymi oczkami ?
mrowa77 Opublikowano 30 Października 2014 #76 Opublikowano 30 Października 2014 Mam ten filterek ok. 1,5 roku i śmiga cichutko , sprawdź czy przyssawki dobrze trzymają , ewentualnie spróbuj rozebrać i przeczyścić.Jak nie pomoże zostaje reklamacja.Dodam , że mój chodzi na ośce z pręta nierdzewnego bo ceramiczną złamałem:) , mimo to jest cichy.
Guban88 Opublikowano 30 Października 2014 #77 Opublikowano 30 Października 2014 Sprawdź te przysswaki może są słabe i przy pracy filtra przenosi drgania na szybę. Mi po roku też przyssawki wymiękają i czasem muszę docisnąć bo spada. [300] Malawi
DonPempollo Opublikowano 30 Października 2014 #78 Opublikowano 30 Października 2014 Mam ten sprzęt od 5 mies. Jestem po wczorajszym czyszczeniu. Raz na 7dni gąbka raz na 14 rozbieram i wyczyszczę wacikiem do uszu lub tymi okrągłymi do demakijażu. Ośkę (swoją drogą da się ją wyjąć? trochę się boje bo mocno siedzi.) jak i łoże wirnika. Teraz z lenistwa pominąłem loże i ośkę wyczyściłem tylko wirnik - czasem pohałasuje. Przy następnym czyszczeniu poprawię. Zauważyłem że zapchanie palcem wylotu czasem pomaga w moim przypadku na stukanie. Pozatym poprzednicy dobrze radzą sprawdź każdą możliwość.
darek_vn Opublikowano 30 Października 2014 #79 Opublikowano 30 Października 2014 Mi często pomaga odwrócenie głowicy tak żeby ją odpowiewietrzyć, szczególnie po wyjmowaniu do czyszczenia dużo powietrza może się dostać z gąbki , spróbuj na włączonym filtrze w wodzie go odwrócić na chwilę
PitBull89 Opublikowano 30 Października 2014 #80 Opublikowano 30 Października 2014 Rozmawiałem z panem z działu reklamacji powiedział że wyślą mi nowy wirnik i zobaczymy czy będzie ok jak nie to mam odesłać im całość.
Rekomendowane odpowiedzi