Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

No cóż mój baniaczek powoli będzie sobie dojrzewał. Wczoraj został zalany, BioDigest czeka w pogotowiu, jutro będę miał wodę z akwarium od znajomego.

Za ten czas chciałem się zastanowić nad obsadą. Chciałbym mieć co najmniej 3 gatunki (chodzi o to żeby było jak najwięcej rybek ale żeby się nie męczyły ani nie pozbijały ;) ) Chciałbym was również prosić o porady jak kupować te ryby i gdzie. Forum pełne jest opinii, że najlepiej kupować od hodowcy ale w moim regionie (Andrychów) takiego niema, większość raczej interesuje się Tanganiką i pozostaje mi raczej zoologiczny.

PS: Napewno chciałbym mieć Labidochromis Caeruleus.

Dziękuję za sugestie i cierplowość :)

Opublikowano

o co ci chodzi?samice saulosi są pomarańczowe(coral) samce niebieski-czarne/granatowe.Sformułuj to trochę inaczej jeżeli nie o to ci chodzi:)

Opublikowano

No dobrze dziekuję ;) ale nikt ich (saulosi coral) niewymienił w mojej obsadzie więc sądziłem że nie nadają się :)

Czyli mam już:

Labidochromis Caeruleus oraz Saulosi Coral . A jaki 3ci gatunek ?

Opublikowano
meszek ale jak msobo magunga to albo jedno gatunkowo lub tak jak ty masz

Majtek przez rok czasu miałem maingano, msobo, i yellowa i uwazam że obsada byla ok. Teraz zabrałem yellowa do innego akwa tylko mięskożerców. Tylko tyle że te pysie były młode. Nawet teraz ostatnimi czasy nie zauważyłem jakiejś agresji międzygatunkowej. Nie którzy uważaja ze do 240l to za duzo rok temu nikt nic takiego nie pisał:-)

Opublikowano

Obsada wybrana :)

melanochromis cyaneorhabdos

Pseudotropheus saulosi coral

Labidochromis Caeruleus

Gdyby ktoś jeszcze mógł podpowiedzieć w jakich haremach je trzymać, 4+1?

Dziękuję wszystkim ;)