Damian87 Opublikowano 10 Lutego 2012 #1 Opublikowano 10 Lutego 2012 Witam tydzien temu wymienilem czesc kamieni w moim akwarium i od tego momentu zaczela sie plochliwosc,gdy podchodze do akwa odrazu pyski uciekaja,prosze o porady co mozna zrobic by znowu byly spokojne,dodam ze jadly z reki:D Parametry wody PH:8 KH.10 No2:0 No3:20 Woda podmieniana raz w tygodniu Cynotilapia sp. "hara" Gallireya Reef Labidochromis caeruleus Akwa:200l Oswietlenie 2x 39w(odblysnik z tylniej swietlowki skierowany do przodu aby tylnia sciana byla zaciemniona) Filtr zew HW i wew Eheim Ryba podaje: 1.Söll Organix® Super Kelp Flakes 2.Shrimp mixa (krewetki,groszek,szpinak,D50,czosnek,slodka papryka,daphnia) 3.mrozona artemia 4.Platki jbl dla paletek 5.Pokarm z samych krewetek(robilem sam) 6.JBL Spirulina 40%
matejk Opublikowano 10 Lutego 2012 #2 Opublikowano 10 Lutego 2012 może poczekaj muszą się przyzwyczaić
eljot Opublikowano 10 Lutego 2012 #4 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zrobiłeś kipisz to się przestraszyły. Zrób im głodówkę dodaj witamin do wody i czekaj, wszystko wróci do normy. 1
Damian87 Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor #5 Opublikowano 10 Lutego 2012 czemu zmieniałeś wystrój ? bo mialem takie plytki lupka i jakos tak mi nie pasowaly do reszty i stwierdzilem ze zmienie:P zmienilem tylko czesc nie calosc ale widocznie to dla nich mialo duze znaczenie teraz juz nic nie mieszam Eliot jakie witaminy polecasz?
Perez666 Opublikowano 11 Lutego 2012 #6 Opublikowano 11 Lutego 2012 Sera fishtamin lub JBL atvitol. 1
bigb Opublikowano 11 Lutego 2012 #7 Opublikowano 11 Lutego 2012 U mnie podobnie ryby sie zachowują, musiałem eksmitowac kilka osobników a przy tym rozdzielilem samcom rewiry, zeby miały bardziej zarysowane granice i ryby zachowuja się również płochliwie. Po tygodniu ryby zaczynają sie uspokajać, przyzwyczajaja się do nowego. Myślę, że to kwestia czasu ale witaminy mozna im zapodać, moje dostają. 1
eljot Opublikowano 11 Lutego 2012 #8 Opublikowano 11 Lutego 2012 Ja używam tych witamin http://www.sklep.aquamedic.pl/aquabiovit-100ml.html 1
Damian87 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor #9 Opublikowano 11 Lutego 2012 dzieki wszystkim za odpowiedz teraz juz wiem ze nie zmieniam nic chyba ze akwarium na wieksze:P
Rekomendowane odpowiedzi