Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A masz może zawory na waz wejściowy i wyjściowy bo to bardzo ułatwia sprawę,(są dość drogie ale naprawdę warto).Uruchamianie filtra odbywa się wtedy automatycznie, sam się zalewa.

Mam ten filtr u siebie wiec jak coś to pisz.

Co do pytania, oczywiście woda musi się znajdować w komorze pompy jak wspomniał devil.

Opublikowano

Podepnę się z jednym pytaniem, bo temat postu jest dość szeroki:P Sorry! To jakby nie patrzeć po treści postu OT!

Czy podczas normalnej pracy przy 2260 słychać lekkie buczenie? Pompa jest przecież dość spora! Pytam, bo w moim słychać coś w rodzaju buczenia (filtr pracuje delikatnie głośniej niż FX5 np.) Czy to normalne? Czy może u mnie jest coś nie tak z ośką lub wirnikiem?

Opublikowano

Mam ten filtr i słychać go jak pracuje tak samo w drugiej szafce stoi 2228 i tez go słychać, za to na ziemi poza szafkami stoi jbl e900 i jego praktycznie nie słychać. Zastanawiam się czy to nie przypadkiem przez to ze są w szafkach w jakiś rezonans wpadają i dlatego je słychać.

Opublikowano

U mnie filtr jest w kotłowni, stoi na poliuretanowej izolacji, a rurki są doprowadzone do akwarium! Jak jestem w biurze to go oczywiście nie słyszę, ale męczy mnie to buczenie! Niektórzy mówią, że to bezszelestna konstrukcja. Nie mam go od nowości stąd też moje wątpliwości. Ale chyba się tym nie będę przejmował; no chyba, że coś jest nie tak i trzeba by zaopatrzyć się w to i owo:P

Opublikowano

Mój tez buczy, kubełek wpada w lekkie wibracje, ale podłożyłem pod spod kubełka karimatę zwinięta na 4 części i jest naprawdę cicho.Na jednym z zagranicznych portali wyczytałem, ze aby mieć całkowitą cisze można:

-polozyc cos na pompę(jakieś obciążenie np.kamień)+gąbka/podkładka pod kubełek

-zdemontować pompę i położyć ja obok na gąbce a filtr połączyć z pompą za pomocą węza, ale trzeba dokupic specjalny któciec by to połączyć.