Skocz do zawartości

Pomocy nie wiem juz co robic...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledze przydała by sie od kogos woda po czyszczeniu filtra a nie ampułki -to nie pierwszy przypadek z którym sie spotkałem. Ja po prostu nie jestem zwolennikiem sklepowych dodatków :)

Opublikowano

Kolego Zeb dziele sie tylko tym z czym sie spotkałem. Znajomy tez lał i lał i nic. Zrobiłem mu restart bo przez te sklepowe cuda nawet testy swirowały. Dałem mu wode z czyszczenia filtra + odlewy z moich podmian i po 4 a nie 6 tygodniach parametry były idealne bez jakis tam skoków. Natury żadne konserwowane specyfiki zwane naturalnymi nie pokonaja. To brak ludzkiej cierpliwości i chec wpuszczenia ryb juz po dwóch czy trzech tygodniach prowadza do takich problemów. Ale to tylko moje zdanie. Bez obrazy. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Panowie dzieki za pomoc ale w Londynie to chyba tylko Kunta mieszka ;)

Eliot12 wiem ze mialem omijac akwa ale udalem sie dzisiaj do pewnego hodowcy malawi wycisnol mi wode z filtra w jednym ze swoich baniakow oraz zlal mi 20 litrow wody ! ( niestety tylko 20l bo nie mialem jak zabrac wiekszej ilosci

to co mi wysicnąl ze swojego filtra zassalem bezposrednio przez rure do filtra zew a wode podmienilem na ta co dostalem

czekam na efekt

Opublikowano

dostałeś to co już miałeś czyli "gnój spod smoka"

pomyslalem i wode wycisnieta z filtra przelalem przez wate zeby wlasnie tego gnoju nie dodawac caly syf osiadl na wacie !

wiec woda w akwa nawet troche nie zmetniala po zassaniu przez filtr !