Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Piaskowce, łupki,wapienie,granity,otoczaki to popularne kamloty w malawi. A miał ktoś doświadczenia ze skałami wulkanicznymi? Przyznam takie ciemne duże porowate skały mogą się ładnie prezentować w akwa z kolorowymi pyszczakami. No i mają niewątpliwie mała masę w stosunku do swojej objętości. Dostałem dwa takie kamulce wielkości mniej więcej piłki nożnej /waga jednego nie więcej niż 2 kg/ i zastanawiam się nad ich zaadoptowaniem w akwa.... :?:

pozdr.

Posted

Mam nieduze skałki tego typu u siebie. Maja tę wadę, że są ostre. Ja swoje przekładałem z innego zbiornika i były juz nieźle obrosnięte, ale to może byc element ryzyka z takimi wariatami jak nasi ulubieńcy.

Posted

No właśnie ... o to mi chodziło kamloty pięknie się prezentują ale mają ostre brzegi. Choć z drugiej strony czy w jeziorze są same obłe otoczaki ? Ryby też mają swój rozum ...no nie :idea:

Posted

Dobre pytanie! Jakiś tam rozum mają :D ale w naturze generalnie więcej miejsca i mniejsze ryzyko kolizji ze skałą - jest gdzie wiac krótko mówiąc . Jak zaznaczyłem moje wulkany są już obrośniete i nie ma ryzyka, ale z takimi ostrymi różnie może być.