Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No cóż o gustach się nie rozmawia.......

A w Polsce napewno można dostać u Marcina M_sobo

Załatw sobie rdzawe sp."red" są naprawdę ładne..:) Co do msobo to nie nadaję się do wspólnego zbiornika ,wymaga osobnego ..To pyszczak o wysokim terytorializmie i agresji..Do 200l. na upartego 2 samce to max..Choć agresja spora u niego to moim zdaniem jeden z najładniejszych twardzieli z mbuny;)

Opublikowano

No wiem że o gustach sie nie dyskutuje ale uroda rdzawego jest mocno dyskusyjna i to nie tylko moja opinia.

Wiem że często jest polecany i traktowany jako zapchaj dziura bo małe to i w każdą obsade się w pasuje. Ale prawda jest taka że ci u których rdzawy pływa/pływał specjalnie nie byli zadowoleni.

Meszek masz rdzawe ? Może miałeś? Byłeś zadowolony z tego jak sie prezentują w akwa?

A tak zeby nie offtopować juz do konca to autor tematu może się również przyglądnąc mniej popularnemu gatunkowi jakim jest Labidochromis Friebergi

małe a samice ładniejsze niż samce rdawych

Opublikowano
Co do msobo to nie nadaję się do wspólnego zbiornika ,wymaga osobnego ..To pyszczak o wysokim terytorializmie i agresji..Do 200l. na upartego 2 samce to max..Choć agresja spora u niego to moim zdaniem jeden z najładniejszych twardzieli z mbuny
Tylko tu chodziło o nick Marcina "M_sobo" a nie o rybę ;)
Opublikowano
No wiem że o gustach sie nie dyskutuje ale uroda rdzawego jest mocno dyskusyjna i to nie tylko moja opinia.

Wiem że często jest polecany i traktowany jako zapchaj dziura bo małe to i w każdą obsade się w pasuje. Ale prawda jest taka że ci u których rdzawy pływa/pływał specjalnie nie byli zadowoleni.

Meszek masz rdzawe ? Może miałeś? Byłeś zadowolony z tego jak sie prezentują w akwa?

Tak miałem i mi sie podobały Tak jak napisałeś to moje prywatne zdanie dlatego napisałem że o gustach się nierozmawia bo jeden woli teściową a drugi córkę:-)

Załatw sobie rdzawe sp."red" są naprawdę ładne..:) Co do msobo to nie nadaję się do wspólnego zbiornika ,wymaga osobnego ..To pyszczak o wysokim terytorializmie i agresji..Do 200l. na upartego 2 samce to max..Choć agresja spora u niego to moim zdaniem jeden z najładniejszych twardzieli z mbuny;)

Co do msobo magungi to masz rację PIKNA jest, ale mi chodziło o Marcina o nicku M_sobo to nasz prezes który zajmuje się sprowadzaniem pysi i nie tylko

Opublikowano
Tak miałem i mi sie podobały Tak jak napisałeś to moje prywatne zdanie dlatego napisałem że o gustach się nierozmawia bo jeden woli teściową a drugi córkę:-)

Co do msobo magungi to masz rację PIKNA jest, ale mi chodziło o Marcina o nicku M_sobo to nasz prezes który zajmuje się sprowadzaniem pysi i nie tylko

A to przepraszam:) A tak na marginesie to prezes mocny nick ma;)Mam słabość do Magungi do dziś mam zadre w serceu,że musiałem je sprzedać,to ryby z charakterem;(

--

A tak zeby nie offtopować juz do konca to autor tematu może się również przyglądnąc mniej popularnemu gatunkowi jakim jest Labidochromis Friebergi

małe a samice ładniejsze niż samce rdawych

Rdzawe przy odpowiednim doborze oswietlenia i pożywienia piękne mają kolory:)

--

u dr Pawlaka trz sa ladne rdzawe

On ma jedne z czystszych w Polsce..

Opublikowano

Zobacz kolego ile jest pochlebnych opini na temat rdzawego

Opublikowano

To jeszcze ja dopiszę w obronie rdzawego:D To wyjątkowa ryba, piękna i jedyna w swoim rodzaju (nie ma więcej tak brązowych ryb - a jak już "zardzewieje" to miodzio), bardzo żywiołowa, bardzo kontaktowa, myślę, że polecanie go nie jest "zapchaj dziurą" - tylko super wyborem. Moje rdzawe mają już prawie 4 lata i nie wyobrażam sobie akwa bez nich:!: