Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę mi powiedzieć czy mój nowy kubełek Aqua Nova NCF-2000 wystarczy na takie akwarium czy muszę jeszcze coś dodatkowego zastosować ?

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Dziękuję i na pewno ustosunkuję się do Waszych rad , bo z tego co widzę panu u mnie w mieście z zoologicznego wierzyć raczej nie mogę ;)

Proszę mi powiedzieć czy mój nowy kubełek Aqua Nova NCF-2000 wystarczy na takie akwarium czy muszę jeszcze coś dodatkowego zastosować ?

Pozdrawiam :)

Powinieneś dokupić filtr wewnętrzny czyli turbinę dobrą z gąbką..(duża,zbita ,szara ,kwadratowa)Dobra turbina jest aqua szut 750 lub atman 203 i cena ich tez przystępna ...Co do pana ze sklepu to kolejna osoba ,która nie patrzy na rybę tylko interes...Dobro klienta powinno też być istotne..

Opublikowano
Powinieneś dokupić filtr wewnętrzny czyli turbinę dobrą z gąbką..(duża,zbita ,szara ,kwadratowa)Dobra turbina jest aqua szut 750 lub atman 203 i cena ich tez przystępna ..

Co do wewnętrznego do tego zbiornika 150cm to kolego stawiaj na 2000l/h mniejszy nie da rady polecam at203 lub aquael 2000 ciculator i ewentualnie zastanów sie nad jvp-102

Opublikowano

Wewnętrzny najlepiej albo weipro może być nawet 1500 najlepiej 2000 bądź głowicę at 203, miałem obydwa weipro troszkę droższy ale lepiej sprawdza się jako podstawowy mechanik.

Opublikowano

Szukając po sklepach miałem na myśli sklepy stacjonarne w moim mieście a że na już nie mieli żadnego z podanych przez Was modeli to padło właśnie na JP-025F , bo chciałem żeby było coś na już, a jeśli jest za słaby to nie ma żadnego problemu, zamówię Atmana na allegro i do czasu kiedy mi go doślą będzie chodzić ten mój :)

P.S. małe pytanie, np. na tego Atmana trzeba założyć jakąś gąbkę bo widzę że w zestawie jej nie ma ??

pozdrawiam

Opublikowano

Watę się daje przy starcie, by wyłapała drobinki.

Potem tylko gąbka, żadnych modułów/koszyczków.

No i moc, 1600l/h może bez mocnego wspomagacza(czyt. cyrkulatora)być mało...