latee Opublikowano 24 Marca 2007 #1 Opublikowano 24 Marca 2007 witam, mam baniak 112l ale za niedługo zamieniam go na 200l i oto moje pytanie mam 2+5 saulosi oprócz ich ile jeszcze mogę wpuścic pyśków. Chciałbym rdzawe i maingano. Co wy na to? Dzięki za odpowiedź.
kisor Opublikowano 24 Marca 2007 #2 Opublikowano 24 Marca 2007 to proponuję albo jedne albo drugie. Maingano z saulosi daje radę, ale jest mozno niebiesko wtedy w akwarium. Postawiłbym na same rdzawe, chociaż w małych haremach mógłbyś mieć wszystkie 3 gatunki. Ale może być nerwow w akwarium, maingano będzie szalał pewnie...
latee Opublikowano 24 Marca 2007 Autor #3 Opublikowano 24 Marca 2007 ale saulosi z rdzawymi były by ok.
kisor Opublikowano 24 Marca 2007 #4 Opublikowano 24 Marca 2007 dokłądnie tak, saulosi z rdzawymi dobrze się dogadują, miałem przez długi czas te 2 gatunki. Między sobą raczej nie walczyły, kończyło się na pokazie siły. Maingano jest jednak dużo dynamiczniejszą i zawziętą rybą. Polecam dokupić z 8 młodych rdzawych i taką obsadę mieć w tym akwarium.
Rekomendowane odpowiedzi