Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ATMAN 203 rewelacja, ja ostatnio mojego w końcu kolejny raz rozłożyłem i złożyłem i teraz chodzi cichutko jak ta lala ;)

Polecam w 100% i do tego 3 letnia gwarancja.

W tej cenie nic lepszego nie będzie.

Opublikowano
Witam,jestem nowy na forum,chociaż śledzę wszystkie temat od kilku m-cy,i mam " małą zagwozdkę",-mianowicie akwa. 140cmx45cmx40cm,filtr zew. Fluval 304,zasypany ceramiką,+ JBL CLEARMEC PLUS,natomiast za mechanika robi AQUA SZUT FWT 002,który ma chyba ze 100 lat, bo nie mogę znaleźć żadnej informacji o nim,o częściach do niego nie mówiąc.Chcę go wymienić,bo zaczyna szwankować,i tu zaczyna się istna"kołomyja",-wybór padł na ATMANA 203 wraz z gąbką do niego,ale zacząłem na różnych forach czytać opinie i tak:-jedni nie mogą wyjść z podziwu dla jego walorów, a inne opinie to takie:-że za głośna praca, że często się zapowietrza, że do akwa. 250L za duży,bo zrobi w akwa . pralkę,że w takim akwa to ruch wody będzie jak w potoku,itp.No i jestem w "szachu",nie wiem, może faktycznie za duży do mojego akwa??,może wybrać coś o przepływie wody np.do 1200l, np.Aquael Pompa Circulator 1100???,proszę o sugestywne podpowiedzi,z góry dziękuję.

W tej cenie dobra praca turbiny do tego rurka przedłużona tak aby dotykała gąbka od spodu dna i będziesz zadowolony..p.s.rurki od aqua szuta użyj tylko na gorąco na wlot do turbiny atmana załóż..inaczej nie wejdzie:)