Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przy pyszczakach tak przy neonach już nie koniecznie jak przesadzisz to ryby będą walczyć z prądem a neony do mocarzy nie należą :). Jeśli chodzi o start baniaka to poczytaj o cyklu azotowym (możesz skorzystać z naszego FAQ tylko pamiętaj że twardość a zwłaszcza ph neonki muszą mieć inne:)

Walki z prądem nie ma bo jest regulacja przepływu...Chodzi o pojemność koszyków co daje lepszy efekt pracy biologicznej oraz to ,że większa średnica rur i dysz niweluje zapychanie nagłe..

Opublikowano
Myśle że jbl 900 wystarczy spokojnie do 240l Nie potrzebnie wydane pieniądze na jbl1500 a po za tym po co przy neonkach aż takia biologia jak to pisze nasz kolega

To było moje zdanie,każdy ma mieć prawo swoje..Kiedyś też tak myślałem,że 900 jest ok ale .....:)

--

dzięki koledzy czyli czym większy przepływ tym lepiej. a ile ma stać akwarium po odpaleniu to znaczy po zalaniu wodą i filtracją do czasu wpuszczenia rybek?

i jakie mchy są najlepsze do szybkiego rozrostu?

Najpierw odpal zbiornik poczekaj a potem dalej...Jeśli już 900 -tke wezmiesz to z serii green line bo są energooszczędne bardziej niż zwykła 900-tka a cena podobna .Choć będą Ci wciskać pewnie ta zwykłą..Nie daj się urobić:)

Opublikowano
Walki z prądem nie ma bo jest regulacja przepływu...

O tym wiem, tylko pytanie/stwierdzenie ;) brzmiało

dzięki koledzy czyli czym większy przepływ tym lepiej.
I stąd taka a nie inna moja odpowiedź :)

przy pyszczakach tak przy neonach już nie koniecznie jak przesadzisz to ryby będą walczyć z prądem a neony do mocarzy nie należą

Coś kolega nam niedbale czyta :rolleyes:

Co nie zmienia faktu że jak zbywa ci kasy to bierz większy filtr a nóż neony ci się znudzą :)

Opublikowano
To było moje zdanie,każdy ma mieć prawo swoje..Kiedyś też tak myślałem,że 900 jest ok ale .....:)

--

Najpierw odpal zbiornik poczekaj a potem dalej...Jeśli już 900 -tke wezmiesz to z serii green line bo są energooszczędne bardziej niż zwykła 900-tka a cena podobna .Choć będą Ci wciskać pewnie ta zwykłą..Nie daj się urobić:)

Nie wiem co masz do tej 900-tki starej, masz jakieś uprzedzenia jest na rynku tyle lat i jakoś posiadacze sobie chwalą w większości. Ja osobiście mam inie zamieniłbym na nowszy model bo i po co da tych 4 wat

Opublikowano
Nie wiem co masz do tej 900-tki starej, masz jakieś uprzedzenia jest na rynku tyle lat i jakoś posiadacze sobie chwalą w większości. Ja osobiście mam inie zamieniłbym na nowszy model bo i po co da tych 4 wat

4 waty to dwa - napowietrzacze JBL PRO SILENT:) Koledzy na dziś dziękuję za konwersację:)Do spotkania

Opublikowano

Też uważam napowietrzacze za zbędne i IMHO bąble szpecą akwa. Nie bardzo widzę zbawiennego wpływu tego ustrojstwa, do napowietrzania wystarczy porządny ruch tafli wody i cyrkulacja.