Skocz do zawartości

renowacja tła strukturalnego

Rekomendowane odpowiedzi

no tak - tylko tam jest podsypywanie drobno granulowanym torfem, a wiadomo jak on wpływa na odczyn i zabarwienie wody...

Na podstawie Waszych pomysłów stwierdziłem że poszukam po marketach takiej siatki jak zwykle zabezpiecza się boki tła, może coś w rodzaju moskitiery, podkleję takie paski siatki po kilka cm szerokości od tyłu do fragmentów tła, przeciągnę silikonem i posypie piaskiem - wtedy jak zajdzie taka potrzeba to przemaluje emalią akrylową a i glony powinny na tym osiąść i z czasem zamaskować łączenie

Jak już coś zmontuje to Wam wstawię fotki efektów tej kombinatorni ;-)

dzięki za pomoc, pozdrawiam

Czekamy z Makokiem na rezulaty;)

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
a coś takiego: http://www.fixall.eu/fixall/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=37〈=pl

yoa coś tym chyba kleiła i pisała że było ok... zakładamy oczywiście dokładne wyschnięcie i odparowanie ewentualnych rozpuszczalników itp lotnych składników

witam po kilku tygodniach. tak, klej o którym mowa wykorzystywałam juz wiele razy od tamtej pory, np zeby wkleic wewnatrz akwarium prowadnice do takiego czegos co ktos mi totalnie skopał jako jedną z kilkunastu skopanych rzeczy, ale to na marginesie (w tym miejscu "specjalne" pozdrowienia dla M_Sobo) i wyglądało to tak, ze upuszczałam wode w zbiorniku zostawiając w nim ryby na poziomie powiedzmy 5-7cm z natleniaczem, gruba warstwą kleju smarowałam prowadnicę, a jej cześc dolną razem z klejem zanurzałam wręcz w wodę, w której były ryby. wode wlewałam do pełna znów po ok 20 minutach. Zero problemów. I sytuacja dotyczyła róznych gatunków, bo mam 30 skopanych zbiorników w moim regale, tych mniej i bardziej wytrzymałych. Mówiąc w skrócie-ręcze za klej. Tj. Polecam :)

--

ps. na życzenie mogę podac dokłądną nazwe kleju ponownie ( mam go w pracy), ponieważ link gdzie o tym pisałam jest z jakis powodów nie dostępny juz. (???)