Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar karmić ryby 4 razy dziennie małymi porcjami. Będę miał razem 5 różnych pokarmów i chciałem sobie usprawnić karmienie;) ale właśnie zdałem sobie sprawę,że chyba za mocno zabrnąłem w temat......:P

Dzięki jesze raz za podpowiedzi.

Pozdrawiam

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Kupował ktoś może pokarmy Dainich z nowej dostawy LOT5152 ? Zauważyliście że zmniejszyła się granulacja, dla mnie o jakąś 1/3 jest mniejsza. Jakoś ryby też słabiej jedzą ten pokarm. Mam kupiony baby. Mam trzy pokarmy z nowej dostawy i wszystkie maja tą samą granulacje. Czy ktoś zauważył coś podobnego ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, kupiłem Dainichi Veggie Deluxe i trochę boję się to podawać rybom, nie stanie im to w przełyku i nie zacznie rosnąć kiedy złapie wodę? Powinienem to wcześniej zamoczyć czy po prostu wrzucić i sié nie martwić?

Opublikowano
Powinienem to wcześniej zamoczyć czy po prostu wrzucić i sié nie martwić?
Tego pokarmu się nie moczy wrzucaj i się nie martw, jak kupiłeś za duży rozmiar to ryby będą to dłużej mielić i trochę naśmiecą :). Mogą też przepierdywać jeśli nie karmiłeś ich twardymi granulkami.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam wszystkich,

Posiadam następującą obsadę:  Pseudotropheus saulosi, Labidochromis caeruleus,  Red red, Pseudotropheus elongatus Neon Spot. Yellow jest akurat jako dodatek, zresztą najmniej liczny (4 szt.). Co lepiej zastosować: veggie fx, czy veggie deluxe. Z drugiej strony gdzieś też czytałem, że te dwa pokarmy się uzupełniają, więc jeszcze większy mam zamęt w głowie. Myślałem też o color supreme, bo przecież niebieskiego i żółtego jest u mnie najwięcej. Czy warto dodawać dla tej obsady ultima krill. Rybki mają w większosci około 10-m-cy. Jak macie jakieś inne sugestie, to z chęcią ich wysłucham.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ktoś może ma informacje dlaczego pokarm znika z rynku ? Ostatnio przeglądałem sklepy gdzie zawsze były i nie są dostępne , albo resztki . Na allegro też nie widać za duzo aukcji :confused:

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, seba8989 napisał:

Ktoś może ma informacje dlaczego pokarm znika z rynku ? Ostatnio przeglądałem sklepy gdzie zawsze były i nie są dostępne , albo resztki . Na allegro też nie widać za duzo aukcji :confused:

Od czasu do czasu znika i potem się pojawia....

Ot taka natura towarów zza wielkiej wody.

Kiedyś mieli problemy z badaniami na rynek EU, kiedyś później z cłem, teraz pewnie też coś.

Niedługo znając życie będzie znowu full.

Jak mocno potrzebujesz to widzę że trochę jest na ebay.co.uk i w sklepach w UK

Edytowane przez kunta
  • Dziękuję 1