Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko wymien callainos na coś naturalnego może Melanochromis Maingano albo Pseudotropheus polit

A co w nim nie jest naturalne?

Sorry coś mi sie pokręciło. Przepraszam wszystkich posiadaczy Callainos'a. Ryba występuje w Jeziorze.

Hongi nie jest taki straszny jak go malują

Wewnątrz gatunkowo owszem, ale u mnie w połączeniu z Saulosi i Maingano nie odstaje agresywnością od tej dwójki. U mnie cała trójka dysponuje podobnymi siłami i nawzajem sie szachuje, jest względny spokój bo mają różne techniki walki : -)

Hongi zagoniony do kąta przez Sauloska:

[ame]

[/ame]

Opublikowano

A taki "zestaw" :

Ps. demasoni+Ps. saulosi + coś odróżniającego się,nie wiem co. Myślałam o hongi ale coraz bardziej przeraża mnie cena 45zeta za jeden fish.

Zestaw jaki zaproponował meszek mnie zadowala, tylko nie wiem jak mają się foto fire fish do rzeczywistości, czy też tak olśniewa kolorami,tym bardziej że będzie to jeden samiec a 3(?) łososiowe samice.

Czy jeżeli odrzucić z zest.2 hongi, Metriaclima callainos "cobalt Zebra"+

Pseudotropheus Saulosi, bedzie mniejszy DYM?

Opublikowano

Demasoni z saulosi to kiepski pomysł, podobne ubarwienie samców prowokuje do konfliktu.

Układ callainos z saulosi sprawdził się u eljota, więc może to zatrybić.Co prawda utarczki będą nieuniknione ale w końcu ustalą swoje rewiry.

Opublikowano
Ps. demasoni+Ps. saulosi + coś odróżniającego się,nie wiem co
Odpada samce bardzo podobne i będą się lać.

Czy jeżeli odrzucić z zest.2 hongi, Metriaclima callainos "cobalt Zebra"+ Pseudotropheus Saulosi, bedzie mniejszy DYM?
Saulosi + callainos powinien być spokój, walki wewnątrz gatunków ale to pyszczaki mają w standardzie ;) Z saulosi możesz spróbować z 3 samcami, u callainosa tylko jeden, który będzie królem baniaka:)
Opublikowano

Czytam,czytam, myślę i nasuwa mi się pytanie:Czemu caeruleus który jest "wszystkożerny" może być z fire fishami i auloncare stuartgrani cobwe ktore są "mięsożerni" a nie może być z demasoni i hongi ktore są roślinożerne?

Chyba tych hongi jednak nie odpuszczę, odłożę kasiorę i kupię jako ostatnie.

Zaczyna mi się robić sieczka z mózgu od tych ryb i kupię gupiki :)

Opublikowano

bo caeruleus wcale nie jest wszystkożerny tylko mięso ;)

jak pozostałe z listy,

a hongi i demasoni sa roślinozerne i to one są najbardziej narażone na złe karmienie z racji długiego przewodu pokarmowego, w którym ewnetualne mięso gnije i zakaża...

natomiast jeśli taką obsadę będziesz karmić roślinnie pod hongi, to pozostałe nie urosną jak należy, bo nie zdążą wyciągnąć z jedzenia roślinnego związków odżywcych w swoich krótkich przewodachh pokarmowych

wyjątkiem byłyby wszystkożercy, ale tych wśród wymienionych nie ma ;)

zastanów się czy warto kupić 3 gatunki i ich nie dokarmiać (wymienieni mięsożercy), chroniąc w ten sposób drogiego jak to określiłaś hongi, czy też nakarmić umiarkowanie mięsem narażając ryby za 45zł sztuka ;)

Opublikowano
bo caeruleus wcale nie jest wszystkożerny tylko mięso

Jeśli tak to niestety w bazie ryb klubu jest błąd:/ :

http://bazaryb.klub-malawi.pl/index.php?action=show_fish

Dobierając gatunki sugeruję się tym co jest tam napisane. Miałam kolejną propozycję obsady która legła w gruzach :(

caeruleus+maingano+cynotilapia afra cobue.

Nazwa naukowa: Labidochromis caeruleus (Kakusa)

Nazwa Powszechna: Yellow Lab, Electric Yellow

Pochodzenie: Kakusa, Malawi

Środowisko: Siedliska skaliste bogate w osady, drobne nanosy skalne i drobne kamienie

Dieta: Wszystkożerne

Różnice płciowe: Monomorfizm

Rozmnażanie: Samica inkubuje ikrę w pysku

Temperament: Pokojowy

Temperament wewnatrz gatunkowy: Średnio Agresywny

Maksymalny rozmiar: 13 cm

Temperatura: 26-28°C

pH: 7.8-8.6

Twardość Wody: Twarda

Trudnosc: 1

Opublikowano
Jeśli tak to niestety w bazie ryb klubu jest błąd:/ : http://bazaryb.klub-malawi.pl/index....tion=show_fish Dobierając gatunki sugeruję się tym co jest tam napisane. Miałam kolejną propozycję obsady która legła w gruzach
No jest tam nie jeden błąd :( kiedyś ktoś to miał poprawiać ale jak widać .......

caeruleus+maingano+cynotilapia afra cobue.
Jak najbardziej tak