Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś wytarła mi się samiczka rdzawa, któa wypuściła poprzednie młode... 2 tygodnie temu! I to nie została specjalnie przymuszona, ale sama od rana przeganiała inne samice, mniejsze samce, wybarwiała się na fioletowo, by po południu się wytrzeć. To jak na razie u mnie rekord, do tej pory robiła sobie przerwy 4-5 tygodniowe.

Jakie Wy zaobserwowaliści najkrótsze przerwy między inkubacjami?

Opublikowano

u mnie najkrótsza przerwa między tarłem to była kiedyś Polystigma. Miała przerwę między tarłami 2miesiące :D:D To dość szybko jak na drapieżniki :wink:

Opublikowano

U mnie też zdarzały się przerwy tylko 2-3 tygodniowe ale często w takich sytuacjach samica nie donosiła młodych. Co do temperamentu rybek Kisora ... to słyszałem że udziela się zwierzakom od ich włascicieli :mrgreen:

Opublikowano

Nic ino się cieszyc... przynajmniej nasz rząd nie przywali się, do przymusowego rodzenia dzieci gdy ich nie ma:)

U mnie chyba najkrócej samica saulosi 2 tyg przerwy miała...ale ona słynie z nadpobudliwości:P Wszędzie się pcha:)

Opublikowano

no to widzę, że to taki chyba minimalny rozsądny okres dla samicy, aby dojrzała w jej głowie myśl o tarle ;)

miał ktoś krótsze przerwy, znaczy samice czy miały?

• 8 miesięcy temu...