Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam już w od 4 miesięcy 7 saulosi i 6 drzawych w baniaku 180l.

W stadzie saulosi mam 2 100% samce jeden jeszcze nie wiem i 4-5 samic, w rdzawych wydaje mi się pod względem szybkości jak rosną 2-3 samce i 3 samice.

Pytanie czy w takim baniaku mogę tą obsadę zostawić czy powoli muszę się przygotowywać do redukcji, zanim dorosną i zaczną się same redukować?

Opublikowano

ciasno im będzie, ale znów nie jest tragicznie, i redukcji nie jest tak bardzo konieczna. Ale jak już byś coś miał redukować to w rdzawych samce do 1 , i saulosi 1 samiec, zostaje ci 10 pysków i na 1 rybkę przypada 18l wody i myślę ze będzie git

Opublikowano
zostaje ci 10 pysków i na 1 rybkę przypada 18l wody i myślę ze będzie git

Jak to policzyłeś?

Ja sądzę, że wody ma ok.120l, czyli przeliczając na rybę trochę za mało...

8 ryb to wszystko co możesz mieć w tym szkiełku.

Opublikowano

Ok mogę je zredukować do 1+3 mam 2 samce saulosi i 5 samic.

Rdzawych na razie nie jestem w stanie rozróżnić płci.

Czy w takim razie mogę je przełożyć do wiekszego baniaka 450l?

Gdzie mam już 6 hongi 5 acei 3 autarusy i 4 redy, czy dodatkowe 3 saulosi i 2 rdzawe mogą tam byc?

Czy nie będzie przerybienia?

Opublikowano
Ok mogę je zredukować do 1+3 mam 2 samce saulosi i 5 samic.

Rdzawych na razie nie jestem w stanie rozróżnić płci.

Czy w takim razie mogę je przełożyć do wiekszego baniaka 450l?

Gdzie mam już 6 hongi 5 acei 3 autarusy i 4 redy, czy dodatkowe 3 saulosi i 2 rdzawe mogą tam byc?

Sam się przekonaj ,wpuść ryby i obserwuj...Ryby wbrew pozorom lepiej się w ławicy czują choć wielu pewnie temu zaprzeczy..

Opublikowano
Nie zachowasz proporcji haremowych, dodatkowo masz już tam 4 gatunki.

Ja bym ich już tam nie upychał...

Perez tez ma trochę racji w tym co napisał Ci...Ja bym zostawił na Twoim miejscu dwa gatunki w większych haremach to lepiej już będzie wyglądać jak taka zupa rybna..Choć jak pisałem ,jak nie sprawdzisz sam to się nie przekonasz co będzie....