Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko że jest mały problem na tej stronie. Korpusy które mnie interesowały były tylko dwa dostępne. Napisałem do nich kiedy będą mieli dostawę. No a cenny w porównaniu do innych stron całkiem ok.

Edit

Co myślicie o takim zbieraniu wody do narurowca ? [ame]

[/ame]
Opublikowano

gorzej jak w toalecie,pobór wody daj na dole,do narurowca taki zaciąg jw bedzie nanic bo sie może zapowietrzać a w narurowcach można zrobić bezszelestną filtracje.

Opublikowano

z nudów, przygotowałem taki mały projekcik mojej instalacji narurowej, a w zasadzie 2 projekty, chciałbym je podać pod waszą ocenę, gdyż na pewno wkradły się małe większe błędy

Projekt nr. 1:

dsc0009yr.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Projekt nr. 2:

dsc0006rd.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ciężko o trójwymiar ale w miarę dokładnie odwzorowałem rozmieszczenie korpusów w szafce.

Opublikowano

ja bym w projekcie 1 w miejscu strzałki od "prawy bok" przed mechanikiem dał trójnik (przed zaworem ofc) i nim spuszczał wode przy podmianie - na trójniku przed kranikiem też zawór....

wybrałbym projekt 1, ale wywaląc jeden z korpusów przed FBFem, a jego z bypasem przenosząc tuż za pompę ;)

po co tyle korpusów przy FBFie który ciągnie całą biologię i mechaniku przed pompą który wystarczy ;)

Opublikowano
ja bym w projekcie 1 w miejscu strzałki od "prawy bok" przed mechanikiem dał trójnik (przed zaworem ofc) i nim spuszczał wode przy podmianie - na trójniku przed kranikiem też zawór....

wybrałbym projekt 1, ale wywaląc jeden z korpusów przed FBFem, a jego z bypasem przenosząc tuż za pompę ;)

po co tyle korpusów przy FBFie który ciągnie całą biologię i mechaniku przed pompą który wystarczy ;)

o kraniku myślę, ale to jeszcze muszę się z tym przespać:)

myślę że ilość korpusów też jest ok, wole od razu wstawić jeden za dużo i ewentualnie zostawić go pustego na węgiel, lub inny wkład, niż później przerabiać całą konstrukcję:)

ale ogólnie ilość zaworów i ich rozmieszczenie jest ok? Czy może jakiś jest zbędny, lub jest ich za mało?

Opublikowano

Może przemyśl jeszcze temat. Moim zdaniem dwa równolegle połączone korpusy przed pompą wystarczą. Za pompą możesz za pomocą trójnika rozdzielić obieg na FBF i jeden/dwa korpusy też połączone równolegle. Wtedy dodatkowy zawór za trójnikiem. FBF oczywiście na bypass'ie.