Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tak krótko. Czy Crabro można trzymać z Membe Deep w jednym akwa 450l? I ile ewentualnie można trzymać z nim gatunków w jednym takim zbiorniku?

Opublikowano

Właśnie, dużo jest rozbieżności co do Crabro. Są strony, na których opisane jest, że dorastają do 15cm i są takie, które mówią o 20cm.

w linku, który wrzucam jest chyba błąd, tam opisują, że te rybcie osiągają 10-15cm.

http://www.akwarium.info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=759:maylandia-crabro-pyszczak-szersze&catid=71:pielgnice-afrykaskie-jezmalawi&Itemid=122

Jest jeszcze jedna rozbieżność, której nie rozumiem. W jednych opisach jest to Pseudotropheus, w innych Maylandia.

Piękne są te szerszenie, szkoda, że piszesz, że 450 jest za mała. Może jednak ktoś trzyma je w takim akwa?

Opublikowano

Na Pseudotropheus crabro to zdecydowanie za mały zbiornik.Ryba ta osiąga 22cm.

Stronie tej nie ufaj, bo bzdury wypisują, jak choćby, że należy je karmić sercami wołowymi...

Opublikowano

No ok. Crabro sobie daruję. Są inforamacje w necie, mówiące, że 150cm. to minimum. Tyle mierzy moje akwa, ale chyba nic więcej już bym tam nie wpuścił.

Opublikowano

DaroW tak jak napisał Perez różni piszą a rzeczywistość jest troszkę inna Znajomy ma crabro i osobiście chciałem te pysie ale jak mi powiedział że najwiekszy samiec ma 20cm (widziałem go osobiście na zoobotanice) i jest strasznie duży jak na te 150cm. Cóż to moja rada a Twoje akwa