bimber Opublikowano 21 Grudnia 2011 #1 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Witam jak w temacie szukam pomocy w dobraniu 3 gatunku pysi z grupy mbuna do baniaka o wymiaracj 120x50x50 i obsadzie. obsada-yelow w ilosci 2+5 do redukcji 1+2/3 Metriaclima zebra 'Orange Blotch' w ilosci 1+5
eljot Opublikowano 21 Grudnia 2011 #2 Opublikowano 21 Grudnia 2011 A jakie to te dwa gatunki które już są
Perez666 Opublikowano 21 Grudnia 2011 #3 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Metriaclima zebra 'Orange Blotch' Co to za nazwa? Chodzi o Metriaclima estherae OB?
eljot Opublikowano 21 Grudnia 2011 #4 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Perez raczej tak http://www.livefishdirect.com/store.php?fid=35
Perez666 Opublikowano 21 Grudnia 2011 #5 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Ale te sklepy wymyślają...jest poprawna łacinska nazwa, ale co tam, dodamy jakieś "coolowe" słówka i się lepiej sprzeda... Wracając do obsady, zastanowiłbym się czy jest sens te esterki kisić w tym szkiełku.
bimber Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor #6 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Ale te sklepy wymyślają...jest poprawna łacinska nazwa, ale co tam, dodamy jakieś "coolowe" słówka i się lepiej sprzeda... Wracając do obsady, zastanowiłbym się czy jest sens te esterki kisić w tym szkiełku. Panowie brak konkretow czy aby sami nie jestescie pewni tego co piszecie konkrety jeśli mozna esterki jako 1gatunek nie trzymac za naly baniak czy co tam ?esterki dorastaja max15cm jak polecacie do takich baniakow to aby ten wymiar nie byl przekaraczany,wiem wiem agresor. yelow spokojny no i dieta yelow raczej miesko a esterka roslino spopdziewalem się bardziej wyczerpujacej pomocy mimo to dziekuje
eljot Opublikowano 21 Grudnia 2011 #7 Opublikowano 21 Grudnia 2011 esterki dorastaja max15cm Tyle się zgadza bo żaden z nich agresor i z Yello da się pogodzić. Ani ja ani, z tego co wiem, Perez nie poleci ci tego gatunku do 120 cm, bo to duża masywna ryba, no ale my to nie wyrocznia, ani alfa i omega;) Zrobisz jak chcesz.
bimber Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor #8 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Tyle się zgadza bo żaden z nich agresor i z Yello da się pogodzić. Ani ja ani, z tego co wiem, Perez nie poleci ci tego gatunku do 120 cm, bo to duża masywna ryba, no ale my to nie wyrocznia, ani alfa i omega;) Zrobisz jak chcesz. Ok sprawa obsady idzie w odstawke brak konkretow:)to aby już nie zakladac nowego tematu to moze uzyskam pomoc w dostosowaniu oswietlenia do mojego baniaka ma standardowe oswietlenie w pokrywie
eljot Opublikowano 21 Grudnia 2011 #9 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Ok sprawa obsady idzie w odstawke brak konkretow Konkret masz; esthernae rośnie za duży i razem z yello skutecznie wypełnią ci 300l akwa Co do oświetlenia to już wcale nie dostaniesz konkretów sprawa bardzo indywidualna i tematów na forum mnóstwo, wystarczy poszukać (niektóre nawet ze zdjęciami )
Rekomendowane odpowiedzi