Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rozebrałem ale całe urządzenie w środku jest zalane czymś podobnym do żywicy wystaje tylko 10mm kabla, spróbuję to wydłubać zamontować kabel i zalać tylko czym?

Opublikowano
A ja myślę, że lepiej dać sobie spokój i nie ryzykować.

I dobrze myślisz, bo bawienie się w wymiane kabla urządzenia, które działa cały czas pod wodą, które zostało zrobione z określoną klasą izolacji, to jak zapalić zapałkę w magazynie alkoholu. Ludzie czy 100zł warte jest wasze życie? Mam nadzieje, że tobie Mastif się udało i apeluje do moderacji i administracji o usunięcie tego tematu a do innych użytkowników o niepodsuwanie pomysłów na samodzielną naprawę sprzętu, który działa pod napięciem i które jest cały czas zanurzone w wodzie. Ktoś wejdzie, przeczyta, bedzie chciał naprawić i bardzo prawdopodobnie zginie. Możecie stwierdzić, że panikuje, ale siedze w ogólno pojętym bezpieczeństwie pracy (nie stricte bhp) i wystarczajaco dużo widziałem skutków głupoty ludzkiej.

Ps. Mastif daj znać, czy wszystko w porządku.

Wniosek o usunięcie tematu odrzucono :P

Gorol :)

Opublikowano

Hej, masz troszkę racji ale jednak odrobinę przesadzasz.

oczywiście ludzie którzy nigdy nie mieli do czynienia z instalacjami elektrycznymi niech nie łapią się nawet za taką prostą rzecz.

Co do pompki niestety operacja się udała ale pacjent zmarł, prawdopodobnie rozbijając ten beton aby dostać się do kabla musiałem coś uszkodzić, jedyną rzeczą której się obawiałem to to jaki wpływ będzie miała żywica epoksydowa na środowisko w baniaku.

spisując coś na straty warto przynajmniej spróbować to naprawić

sama pompa pracowała prawie 3 lata jestem z niej mega zadowolony, kawał porządnego sprzętu za niewielkie pieniądze, jedyny mankament to utrudnione czyszczenie ze względu na modułowe połączenia wkładów na dość mocnych zatrzaskach

Opublikowano

Żywica epoksydowa lub nawet dwuskładnikowy klej epoksydowy daje sobie radę świetnie w takiej sytuacji.

A swoją drogą zawarcie w urządzeniu pod woda wcale nie jest takie niebezpieczne. Najwyżej korki wywali.

Sent from Galaxy Tab using Tapatalk