cactus Opublikowano 14 Grudnia 2011 #11 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Filas ale mnie nie chodzi o tresure a jedynie o oswojenie ryb z obecnością mojej ręki. Dzięki temu kilka razy udało mi się odłowić nadstan bez wyciągania kamieni a co za tym idzie bez stresowania całej obsady i mojej żony Chcąc niechcąc czasem te łapy do wody włożyć trzeba - wole móc je głaskać aniżeli oglądać obijające się o kamienie przy ucieczce Pozdr. [ame] [/ame]
matejk Opublikowano 14 Grudnia 2011 #12 Opublikowano 14 Grudnia 2011 a nie przestaną jeść? przez takie "łapanie"
bobik-75 Opublikowano 14 Grudnia 2011 #13 Opublikowano 14 Grudnia 2011 nie przestaną, ryby przyzwyczajają się do ręki, która ją karmi
cactus Opublikowano 14 Grudnia 2011 #14 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Na filmie widać że każda ze złapanych ryb po kilku sekundach wraca do papu. Są przyzwyczajone.
bigb Opublikowano 15 Grudnia 2011 #15 Opublikowano 15 Grudnia 2011 cactus chyba cię pogięło. hamuj ojciec bo winkel idzie. Chyba się ktoś zagalopował. Moje ryby też do ręki się przyzwczaiły, jeden nawet przy sprzątaniu syfu mnie atakuje jak jego rewir sprzątam, zawsze wężyk 2 strzały dostanie. Ryby przyzwyczajone do ręki to dobra sprawa.
krawro Opublikowano 15 Grudnia 2011 #16 Opublikowano 15 Grudnia 2011 ciebie to nie razi ,że ktoś wkłada łapska do akwarium.z jednej strony chcecie aby biotop był perfekcyjnie odwzorowany, atu ktoś urządza sobie cyrk ,tresurę ryb,sorry ja tego nie pochwalam.
cactus Opublikowano 15 Grudnia 2011 #17 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Ryby przyzwyczajone do ręki to dobra sprawa. To prawda, muszę jedynie uważać przy czyszczeniu szyby żeby przez przypadek ich nie poturbować bo lgną do ręki jak Garra Rufa podczas peelingu Krawro Nie mam zamiaru się bronić bo nie widze w tym niczego złego. Ale Ty jeśli chcesz, możesz nawet na bosaka, z podbierakiem, niczym afrykańczyk znad jeziora po akwarium biegać - będzie naturalnie
bigb Opublikowano 15 Grudnia 2011 #18 Opublikowano 15 Grudnia 2011 czyli Ty nie wkładasz swoich łapek do akwarium?? Niepochwalaj ale patrz na słowa i nie obrażaj
filas Opublikowano 15 Grudnia 2011 #19 Opublikowano 15 Grudnia 2011 ciebie to nie razi ,że ktoś wkłada łapska do akwarium.z jednej strony chcecie aby biotop był perfekcyjnie odwzorowany, atu ktoś urządza sobie cyrk ,tresurę ryb,sorry ja tego nie pochwalam. o to mi właśnie chodziło w moim poście, mi też to nie pasuje ale jak komuś się podoba to już jego sprawa
krawro Opublikowano 15 Grudnia 2011 #20 Opublikowano 15 Grudnia 2011 wkładam łapy do akwarium ale tylko w razie konieczności czyli posprzątania i też ryby mnie atakują ale jest to ich normalne zachowanie bo bronią swojego terytorium,widzę ,że niektórzy sprowadzili swoje hobby do absurdu.jeszcze się z nimi wykąpcie.
Rekomendowane odpowiedzi