Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy pompie OR-2500 podnoszącej na metr dopiero dwie równoległe rurki 3/4" dawały radę.

Opublikowano

Ja narazie dysponuje pompa Hailea 1000l/h wysokosc podnoszenia 1metr.

Jeszcze tylko trzeba przemyśleć jak upchnąć to pod pokrywą :) chyba nie będzie łatwo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

[ame]

[/ame]

Na tym filmie, (6:19) jest informacja w postaci tabelki, średnica rurki a wydajność.

1 calowa rurka daje przepływ 1400litrow/h.

Opublikowano

Dzieki wielkie za film,przyda się napewno.Ja będe robił z zaciągiem od dołu wiec projekt troszkę zmienie.Co do zapowietrzania się to w poziomie zastosuje bezbarwną rurkę żeby ślezić jego postęp.Nie wiem tylko jak to pod wydmuszką upchnąć,ale chyba bez rzeźby sie nie uda :)

Opublikowano
Dzieki wielkie za film,przyda się napewno.Ja będe robił z zaciągiem od dołu wiec projekt troszkę zmienie.Co do zapowietrzania się to w poziomie zastosuje bezbarwną rurkę żeby ślezić jego postęp.Nie wiem tylko jak to pod wydmuszką upchnąć,ale chyba bez rzeźby sie nie uda :)

tylko uważaj żebyś sobie tym zaciągiem z dołu nie wypompował całego akwa na podłogę - to że tam rurka (wlew do układu) jest u góry ma "symulować" normalny grzebień w normalnym kominie - żeby właśnie woda nie zeszła do zera :P