acer2244 Opublikowano 10 Grudnia 2011 #1 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Witam otóż chciałbym przedstawić moją samicę, która niedawno inkubowała.Wczoraj zauważyłem, że bardzo zmieniła swój kolor jakby wybarwiający się samiec. Czy to możliwe???. Na pyszczku ma taką czarną obwódkę tak samo druga samica, która też niedawno inkubowała. Wieczorem zauważyłem walkę miedzy tymi dwoma osobnikami. Mam pytanie czy mogą to być samice bastardy??, ponieważ ich ubarwienie nie jest jak to u samic saulosi żółtawe.
nabe Opublikowano 10 Grudnia 2011 #2 Opublikowano 10 Grudnia 2011 To w ogóle nie wygląda jak samica ps. saulosi, z kolorów szybciej lombardoi.
kunta Opublikowano 10 Grudnia 2011 #3 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Moze to byc samica saulosi - moja jedna byla identyczna. Nie wiem czym to bylo spowodowane ale okolo 2 latach zaczela ciemniec i tak juz jej zostalo. Moze ookolenie Fxxxx moze pokarm moze calkiem cos innego - nie rozpracowalem tego.
slawek gorol Opublikowano 10 Grudnia 2011 #4 Opublikowano 10 Grudnia 2011 To nie jest samica Saulosi. Na 100% bastard.Nie ten pysk, nie ten kształt.....
Rekomendowane odpowiedzi