Perez666 Opublikowano 1 Stycznia 2012 #41 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Jeśli nie masz opcji podłączyć go do działającego baniaka to nie zalewaj.Nic ci to nie da, a nawet zaszkodzi...
makok Opublikowano 1 Stycznia 2012 #42 Opublikowano 1 Stycznia 2012 chyba żeby go odpalił w jakimś wiaderku stojącym gdzieś wyżej (z grzałką w zestawie i ceramiką w środku) i dodał bakterii... zawsze skróci potem czas dojrzewania ale działający, nie wyłączony
SNCF Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor #43 Opublikowano 5 Stycznia 2012 dotarł sprzęt do uruchomienia także po 3ch dniach prac wygląda tak: na razie nie doszły szklane wloty ani grzałka ani pokrywa grys koralowy płukałem ponad 6godzin a i tak woda mętna, ale po 24h pracy filtra dużo lepsza widoczność kamienie z kamieniołomu Jegłowa piasku chyba za dużo? filtr 303B 1400l/h w nim na dolną półkę dałem 3xwkład oryginalny od filtra gąbka/wata wyżej zeolit i jeszcze wyżej do pełna ceramika nie wiem czy ten przepływ przez filtr jest prawidłowy nie mam porównania zmierzyłem pobór prądu przez filtr 18,5W a z lampą UV 31W więc nie wiem jak interpretować podaną moc przez producenta 35W i 9W UV dodałem uzdatniacz wody później bakterie i trochę wody/ roślinkę ze starego mini pseudo "akwarium" tzn wazonu z bojownikiem i neonkami nie bijcie bo to w sumie moje pierwsze akwarium w życiu
yaro Opublikowano 5 Stycznia 2012 #44 Opublikowano 5 Stycznia 2012 zadowolony jesteś z efektu swojej pracy? tego bojownika nie będziesz chyba trzymał razem z pysiami?
SNCF Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor #45 Opublikowano 5 Stycznia 2012 zadowolony jesteś z efektu swojej pracy? tego bojownika nie będziesz chyba trzymał razem z pysiami? zadowolony jestem ze milo i pracowicie spedzilem czas z dzieckiem ale czy dobrze wszystko porobilem to nie wiem tak, obecne rybki sa do oddania na dniach chętnym
yaro Opublikowano 5 Stycznia 2012 #46 Opublikowano 5 Stycznia 2012 z dekoracją to jest tak że Tobie ma się podobać, jedni lubią mieć kamienie jednakowego gatunku inni je mieszają, inni chcą mieć naturalne gruzowiska inni budują garaże - rybom to wsio radno, byle by miały miejsce dla siebie - a czy to będzie przy zielonym, żółtym czy pomarańczowym kamieniu w kropki bordo - to nie ważne - wtedy już ma się tobie podobać a nie forumowiczom. Mi się nie podoba (może narazie) bo nie ma tła, kamienie są rożnych odmian kolorystycznych - ale to nie moje akwa tylko tak jak pisałem tobie ma sie to podobać.
zdrowy_zab Opublikowano 5 Stycznia 2012 #47 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Mi sie nie podoba również to, ze koło akwarium jest tyle wolnego miejsca:(
SNCF Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor #48 Opublikowano 5 Stycznia 2012 miejsce jest i musi byc bo sa regulatory w scianie stad tez tak jak pisalem akwa i wszystko musi byc robione na wymiar, jest kompromisem. beda zdjecia samego akwarium nikt nie domysli sie nawet tla nie ma bo tez nie dotarło jeszcze, z reszta w planie jest jednolite czarne na razie to jest jak jest by leciał czas i woda sie przygotowała bardziej mnie martwi ta mgla z grysu koralowego to takie jakby zmielone muszelki drobniusienkie, filtr chodzi ciagle a woda dalej mętna
makok Opublikowano 6 Stycznia 2012 #49 Opublikowano 6 Stycznia 2012 poczekaj wyklaruje się - akwa zacne - wspierałbym Cię bardziej jakbyś postudiował aquascape'ing wg Ammano, bo masz do tego warunki (złote proporcje, środek ciężkości kamienia głównego, uzupełnienie, ogólny widok) narazie nic nie widać
SNCF Opublikowano 6 Stycznia 2012 Autor #50 Opublikowano 6 Stycznia 2012 dzis juz woda duuuzo lepsza wyciszyłem wnękę dla filtra i jego słyszalność jest obecnie na poziomie 7dB co dla mnie w salonie jest bardzo wazne zastanawiam się nad zmiana na 304B
Rekomendowane odpowiedzi