grzesiekk Opublikowano 27 Listopada 2011 #21 Opublikowano 27 Listopada 2011 Po co ci ten kolejny mechanik za pompą? Te dwa korpusy równoległe załatwią ci filtrację mechaniczną w zupełności. Chyba że go zostawisz pustego na specjalne okazje typu węgiel czy purigen.
Perez666 Opublikowano 27 Listopada 2011 #22 Opublikowano 27 Listopada 2011 Za pompą jest potrzebny, wyłapuje mniejsze nieczystości.Niepotrzebne są te równoległe przed pompą, tylko dodatkowe klamorstwo...jeden w zupełności wystarcza. Zawory daj zarówno przed jak i za korpusami.
cactus Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor #23 Opublikowano 27 Listopada 2011 Daj dwa równolegle na wejściu: pompy bardzo nie lubią tłumienia na ssaniu. Niepotrzebne są te równoległe przed pompą [...] jeden w zupełności wystarcza. jim | perez 1 : 1 ktoś przechyli szale? Zawory daj zarówno przed jak i za korpusami. Przecież jak zakręce te zaznaczone na obrazku to czarów nie ma - woda się nie wróci z dołu.
Kuszmeno Opublikowano 27 Listopada 2011 #24 Opublikowano 27 Listopada 2011 według mnie za pompą w ogóle mechanik nie jest potrzebny, tylko przepływ sobie stłumisz, przez te przed pompą syf ci nie przeleci
cactus Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor #26 Opublikowano 27 Listopada 2011 przez te przed pompą syf ci nie przeleci Gdyby tak było to w podobnych instalacjach nie byłoby potrzeby wymiany sznurka 50um za pompą a jednak.
eljot Opublikowano 27 Listopada 2011 #27 Opublikowano 27 Listopada 2011 Przecież jak zakręce te zaznaczone na obrazku to czarów nie ma - woda się nie wróci z dołu. Prawda, ja tak mam i nie wraca szkoda kasy na zawory.
jim Opublikowano 27 Listopada 2011 #28 Opublikowano 27 Listopada 2011 jim | perez 1 : 1 ktoś przechyli szale? Tak, mój dyplom z inżynierii środowiska: instalacje sanitarne
Kuszmeno Opublikowano 27 Listopada 2011 #29 Opublikowano 27 Listopada 2011 Gdyby tak było to w podobnych instalacjach nie byłoby potrzeby wymiany sznurka 50um za pompą a jednak. nie przesadzajmy, gdyby za tym 50um założył kolejne 3 to i one by były do wymiany po jakimś czasie, dla mnie to i tak bez sensu instalowanie za pompą, sam mam 2 przed pompą i nic poza tym z mechaników a woda kryształ. Normalnie masz gąbkę w filtrach i też nikt nie narzeka, nie bądźmy aż nadto drobiazgowi, tak jak mówię... szkoda miejsca i tłumienia samego przepływu no i kasy na dodatkowe korpusy.
jim Opublikowano 27 Listopada 2011 #30 Opublikowano 27 Listopada 2011 Przecież jak zakręce te zaznaczone na obrazku to czarów nie ma - woda się nie wróci z dołu. Jak zakręcisz te zaznaczone i odkręcisz korpus to woda wyleci z akwa siłą grawitacji i nowy dywanik jak znalazł
Rekomendowane odpowiedzi